donderdag 2 april 2020

Oorzaken van koerssprongen

Deel 2  - 12


Oorzaken van koerssprongen


We zullen die koerssprongen krijgen door reactie op zaken als:

•    Een gebrek aan vertrouwen in Bitcoin, bijvoorbeeld door een eerdere prijsval, een uitspraak van een autoriteit, een politieke beslissing, een onbevestigd gerucht op de social media en dergelijke.

•    Een (te) groot verschil in de geleidelijk veranderende waarde van Bitcoin en de nerveuze prijsvorming op de beurzen.



•    Koerssprongen worden opgepakt door de media en vrij ongenuanceerd weergegeven. Dat leidt alleen maar tot versterking van de koerssprong. Dat komt doordat er door de berichtgeving nieuwe kopers of bang gemaakte verkopers bij komen.

•    Mensen zijn bang voor onzekerheid. Als er weer eens iets boven de markt hangt kan dat de koersen negatief sturen.

•    En vooral natuurlijk angst om de boot te missen  en die ouderwetse hebzucht. Angst en hebzucht. Die twee zeer menselijke factoren zijn verantwoordelijk voor alle rare koersontwikkelingen bij aandelen, cryptogeld en andere financiële waarden, die de wereld ooit heeft gezien. Het was nooit anders. Het zal nooit anders zijn. Mensen veranderen niet.

Bitcoin zal blijven stijgen door de groei van de waarde

En dan mag je stellen dat een gestaag groeiende koers van Bitcoin toegeschreven kan worden aan de gestage stijging van de waarde.
Steeds meer mensen zullen die waardeontwikkeling beseffen. Want die is gewoon een feit. En dat zal weer tot meer vraag naar Bitcoin leiden.

De koers van Bitcoin zal extreem op en neer blijven gaan

De beurskoers van Bitcoin zal intussen op en neer gaan en tijdelijk zowel onder als boven de echte waarde staan. Soms zelfs heel fors er boven of er onder.
Het sentiment en de emotie van beleggers is nu eenmaal zodanig dat dit de prijs nog wel een flinke tijd in beweging zal houden. Maar ergens onafhankelijk van de koers zal de waarde van Bitcoin gestaag omhoog blijven gaan. Dat is wel zeker. Dat heeft immers niets met Bitcoin te maken maar alles met menselijk gedrag.

Dus samenvattend mag je zeggen dat de mogelijkheden en de schaarste van Bitcoin ervoor zorgen dat Bitcoin’s waarde alleen maar groter gaat worden.

Bitcoin groeit zelf, het aantal toepassingen groeit, de acceptatie bij de mensen groeit, het aantal bedrijven waar je er mee kunt betalen groeit en zelfs het aantal overheden dat positiever naar Bitcoin gaat kijken lijkt te gaan groeien.

Dit zijn allemaal positieve ontwikkelingen.
De dagelijkse koersontwikkelingen hebben daar niet veel mee te maken.

We staan met Bitcoin pas aan het begin

Met meer en meer mensen die de mogelijkheden van Bitcoin gaan zien staan we hoogstwaarschijnlijk pas aan het begin van de prijsontwikkeling.
Zeker als de koers wat meer aansluiting bij de waarde vindt en zich wat rustiger en stabieler gaan ontwikkelen.

Terug naar de markt en het sentiment bepalen de prijs

Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?