woensdag 1 april 2020

In je eentje minen is bijna onmogelijk geworden

Deel 4  -  7


In je eentje minen is bijna onmogelijk geworden

Het mag duidelijk zijn dat al deze maatregelen het minen van Bitcoin door een individu nauwelijks meer mogelijk maken. Het wordt door de hoge difficulty steeds lastiger om een blok te vinden. En omdat de difficulty steeds wordt verhoogd wordt het ook nog eens steeds moeilijker.

En door de blokhalvering die we eerder tegengekomen zijn wordt de beloning ook nog eens steeds lager. Geen aantrekkelijke combinatie.


Aansluiten bij een miningpool is noodzakelijk

De enige manier om nog mee te doen met een kans op succes is door aansluiting bij een groep miners ofwel bij een “miningpool”. De kans om een blok te vinden wordt groter door de bundeling van krachten. De rekencapaciteit van alle afzonderlijke miners wordt gewoon bij elkaar opgeteld zodat er een soort “superminer” ontstaat.

De Bitcoin die in dat geval door deze “superminer” wordt aangemaakt, wordt verdeeld over de deelnemers aan de miningpool.

Bitcoin cloud mining. Is dat een alternatief?

In theorie zouden de tegenwoordig populaire Bitcoin cloud mining platforms een alternatief kunnen vormen. Maar pas op! Deze op zich aantrekkelijke wereld zit vol met Ponzi-achtige nepconstructies. Denk aan een piramidespel.  Er zijn slechts enkele cloud mining platforms die de moeite en het risico waard zijn.

Cloud mining klinkt leuk

Het klinkt allemaal prima. Je hoeft geen eigen apparatuur te bezitten en bent dus verlost van alle problemen die dat bezit met zich mee brengt. U schrijft in, u betaalt een bijdrage en wacht tot de Bitcoin in uw wallet verschijnt. Het is aantrekkelijk en dat is het dus ook voor oplichters die hier hun slachtoffers zoeken.

Wees heel voorzichtig met Cloud mining

Niemand weerhoudt u ervan om hieraan deel te nemen, maar wees heel voorzichtig met wat u doet. Begin er eigenlijk alleen aan als u via een objectieve en betrouwbare bron kunt controleren hoe dit Cloud mining platform werkt. En hoe het bekend staat.

Google kan u verder helpen. Als er iets negatiefs bekend is dan zal een zoekopdracht op “Cloud mining” u dit snel genoeg vertellen. Ook zult u meerdere vergelijkingssites en reviewsites vinden.

Is Bitcoin mining nu nog wel de moeite waard? 

Op deze vraag zijn heel veel verschillende antwoorden mogelijk die u van verschillende personen die zich met mining bezig houden dan ook beslist wel zult krijgen.

Sommige antwoorden moeten echt als een directe aanmoediging worden gezien om er vandaag nog mee te beginnen. Maar anderen zullen u vertellen dat mining voor particulieren zijn tijd gehad heeft.
Een belangrijke factor is de koersontwikkeling van Bitcoin. Stijgt deze explosief zoals af en toe een tijdlang gebeurt, dan is mining zeker rendabel.

Zakt de koers weer fors terug dan loop je de kans dat er geld bij het draaien van een miner moet. Want met name de energiekosten gaan wel degelijk door. Die kosten blijven gelijk. En hoog!
In die zin is het minen van Bitcoin beslist geen zekere inkomstenbron.

Daarnaast is het geen apparatuur die je zomaar in Nederland bij de computerhandel kunt gaan kopen.
Een aankoop direct in China is meestal wel nodig omdat daar wel voldoende aanbod is.


Bedenk tot slot of u zelf aan de eisen voldoet


Een miner is geen simpel apparaat. Ze maken aardig wat herrie, produceren veel warmte, zijn zeer kwetsbaar voor storingen en vragen een meer dan gemiddeld kennis van met name internet technologie.

U gaat hem heel duidelijk terugvinden op uw elektriciteitsrekening. U loopt kans dat de directeur van uw elektriciteitsbedrijf deze persoonlijk komt overhandigen.

Terugkoppeling in China is zeker niet altijd aanwezig of zeer beperkt. U zult veel zelf uit moeten zoeken, temeer daar de kennis in de communities vaak ook beperkt is. Of u krijgt een uitleg die net zo goed van een andere planeet had kunnen komen. Heel veel studie vooraf is dus sterk aan te raden. .

Dat maakt het werken met een miner voor particulieren echt iets voor de ervaren liefhebber.

Zonder deze ervaring en kennis moet u er eigenlijk niet aan beginnen.


Terug naar Proof Of Stake is omstreden


Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?