woensdag 1 april 2020

Er zijn volop online betaalmogelijkheden met Bitcoin

Deel 3  -  7


Er zijn volop online betaalmogelijkheden met Bitcoin

Online shops kunnen zogenaamde plugins of scripts gebruiken als ze Bitcoin willen accepteren als betaling. Plugins en scripts zijn speciaal voor het ontvangen van Bitcoin bedoelde stukjes software. U kunt het vergelijken met het bekende betalen met Ideal bij werken met Euro’s.




Als u er niet zeker van bent hoe u dat zou moeten doen dan kunt u het beste een software-ontwikkelaar in de arm nemen. Die kan dit voor u regelen. Tenslotte ziet u uw zuurverdiende Bitcoin liever niet naar een ander gaan omdat er iets mis gaat in het betalingsproces.

Als uw klanten op uw webwinkel naar uw betaalpagina gaan kunnen ze dan kiezen voor de Bitcoin optie en die gebruiken om met Bitcoin te betalen.

Een zichtbare QR-code van Bitcoin kan al voldoende zijn

Bij winkels als hotels, restaurants, bloemenwinkels, kruideniers en vele anderen is het al voldoende om een QR-code bij de kassa te plakken. Uw wallet kan die voor u genereren als uw Bitcoin-ontvangadres.

De QR-code is gemakkelijk te scannen bij Bitcoin

Als uw klanten zover zijn dat ze willen betalen,  dan stuurt u hen direct naar de opgeplakte QR- code. En laat hen die in hun smartphone scannen. Voeg het af te rekenen bedrag toe, druk op verzenden en wacht tot de Bitcoin aankomt in uw digitale portemonnee.

Laat uw klanten weten dat Bitcoin welkom is

En natuurlijk voegt u een groot “Bitcoin is hier welkom” bordje toe aan de verzameling stickers en meldingen op uw etalageruit. (Of op uw webpagina). En natuurlijk vermeld u uw bedrijf op Coinmap en vergelijkbare websites zodat het duidelijk is waar men de Bitcoins uit kan geven.

Het ontvangen van fooien bij gebruik van Bitcoin

Niet alleen in de horeca en in de taxi zijn fooien gebruikelijk. Ook bij weblogs en andere sites met goede adviezen zien we vaak een mogelijkheid om de schrijver te laten weten dat we zijn werk waarderen. We spreken dan meestal van een donatie en vaak is daar een speciale knop voor te vinden op de webpagina.

Donaties werken als u goed werk levert

Vergis u niet in de vrijgevigheid van uw publiek. Zeker als uw content heel waardevol voor hen is. Probeer het maar eens. Het resultaat kon u nog wel eens verbazen.

Terug naar ,Laat u betalen met Bitcoins

Verder naar Verricht kleine werkzaamheden via websites

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?