woensdag 1 april 2020

Laat u betalen met Bitcoins

Deel 3  -  6


Laat u betalen met Bitcoins

Een gratis online wallet kan al voldoen

Natuurlijk kunt u zich laten betalen met Bitcoins voor door u verrichte  werkzaamheden of als u iets verkocht hebt. Ook dat betalen is geen ingewikkeld proces. U hebt alleen een eigen Bitcoin portemonnee (wallet) nodig waar u de betalingen in kunt ontvangen. Een eigen wallet is niet noodzakelijk. Als u net begint kunt u bijvoorbeeld een gratis online wallet krijgen (downloaden)  op  Blockchain.info of op Coinbase. Later kunt dan altijd nog een eigen wallet op uw computer installeren.
Het enige dat u nodig hebt is een geldig emailadres om u aan te melden voor een gratis wallet. En nu kunt u beginnen met het ontvangen van Bitcoins.

Ontvangen van Bitcoins

De wallet heeft meestal wel mogelijkheden voor het aanmaken van een QR code met uw gegevens die de andere partij nodig heeft om u te betalen.



Of u gebruikt (met knippen en plakken) het lange alfanumerieke adres. En dat adres of de QR-code stuurt u dan naar de persoon waar u de Bitcoins van wenst te ontvangen.
Hier zijn een paar suggesties waar u zich met Bitcoin voor kunt laten betalen:

Werken voor Bitcoin

Er zijn allerlei soorten werk waarbij u zich in Bitcoin kunt laten uitbetalen. Het maakt daarbij niet uit of u online of offline werkt. En het ontvangen van Bitcoin is zoals we in het vorige hoofdstuk al gezien hebben, zo eenvoudig dat u echt geen technische kennis nodig heeft om het voor elkaar te krijgen.

Bitcoin is populair bij eenmansbedrijven en ZZP’ers

Eenmansbedrijven of ZZP’ers vinden deze manier van betalen met Bitcoin dusdanig handig dat ze er steeds vaker voor kiezen. Ze hoeven dan namelijk geen 24 tot 48 uur te wachten tot de overschrijving van hun klanten is bijgeschreven. Betaling kan een kwestie van minuten worden, zelfs bij internationale betalingen.

De snelle afhandeling van Bitcoin is wel zo prettig

En het geeft een stuk minder spanning als je een tijd moet wachten of je nu wel of niet voor diensten of producten betaald gaat krijgen. En het feit dat de bank geen greep in de kas doet voor de transactiekosten spreekt ook veel mensen wel aan. En dat geldt dus helemaal bij betalingen uit het buitenland.
Met betalingen in Bitcoin bespaar je alleen al fors op bankkosten. Wat betaalt u per maand of drie maanden aan uw bank? Soms alleen om een rekening bij ze te mogen hebben?

Betaling van verkochte producten of verrichte diensten met Bitcoin

Zowel in een normale winkel als bij een webshop als internet kunt u vaak kiezen om te betalen in Bitcoin. Met de groeiende groep Bitcoin gebruikers kunt u er als ondernemer een flink voordeel uit halen door Bitcoin te accepteren.

Klanten waarderen uw innovatie bij gebruik van Bitcoin

Klanten zullen het waarderen als u voldoende vooruit denkt en innovatief bezig bent. Klanten kunnen u hun Bitcoin direct sturen en dus vrijwel contant afrekenen. Zowel klanten als ondernemers kunnen daar voordeel uit halen want het gaat gemakkelijk en snel.

Soms wil in een stijgende markt niemand zijn Bitcoin kwijt

Er is wel een “maar” aan aan het voorgaande.  Namelijk op het moment dat Bitcoin weer eens een enorme koerspiek maakt. Op dat moment wil iedereen zijn Bitcoin nog even vasthouden om te zien of de koers misschien nog wat verder omhoog wil, En dan valt het gebruik van Bitcoin als betaalmunt helemaal stil. Geen mens wil ze kwijt en betaalt er nog mee.


Terug naar Cash exchanges

Verder naar Er zijn volop online betaalmogelijkheden met Bitcoin



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?