woensdag 1 april 2020

Bitcoin Mining – Alles wat u erover zou moeten weten

Deel 4  -  1


Bitcoin Mining – Alles wat u erover zou moeten weten


Waarom een eigen deel voor mining van Bitcoin?

We zijn in de eerste drie delen het begrip mining al regelmatig tegengekomen. Mining is echter een dusdanig complex begrip en zorgt voor zoveel misverstanden, dat er een apart deel van deze serie speciaal aan gewijd is. Als het goed is moet u aan het einde van dit deel voor uzelf een idee kunnen vormen of het minen van Bitcoin (of een andere cryptomunt) wel iets voor u is. Want het is natuurlijk wel een manier om een hoeveelheid Bitcoin te krijgen. Maar er zijn nog wel meer redenen te geven.
Dat is ondanks dat Bitcoin nog vaak negatief in het nieuws is

Bitcoin is de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws geweest. En zeker met de koersen die we eind 2017 hebben gezien is de interesse van veel mensen over de gehele wereld gewekt. Een aantal jaren geleden was het lastig om iets positiefs over Bitcoin te lezen en eerlijk gezegd is dat bij de meeste “onafhankelijke” media nog steeds niet veel anders. Vooral de dalende koersen van januari 2018 na het hoogtepunt van bijna $20.000 waren een bron van leedvermaak in de Nederlandse dagbladen.

Velen zien Bitcoin desondanks toch als de toekomst

Ondanks deze negatieve beïnvloeding zien velen Bitcoin samen met vele andere cryptomunten, toch als de toekomst van het wereldwijde geldstelsel waar men een hoeveelheid van bezitten wil.
Maar cryptomunten wijken op één punt wel enorm af van elke andere munt.


Cryptomunten,  die ook wel virtuele munten of digitale munten worden genoemd bestaan niet in de werkelijke wereld. Bijvoorbeeld als munten of bankbiljetten. Ze bestaan alleen in elektronische vorm. En ze ontstaan niet door bijdrukken, maar moeten elektronisch worden aangemaakt via een proces dat “Minen” (“Mining”)  wordt genoemd.

Delven is een alternatieve naam voor mining

In plaats van minen gebruiken sommige mensen de Nederlandse term “Delven”. Kennelijk denkt men daarbij aan de gouddelvers die ergens in de modder staan in de ongerepte natuur van Alaska om daar goudkorrels te verzamelen. Misschien is het een soort van valse romantiek of een hang naar een wereld die er niet meer is.

Mining in plaats van “delven”

Hoewel delven in Nederland taalkundig beslist een betere term is, wordt deze in de cryptowereld zelf niet tot nauwelijks gebruikt. We houden het daarom verder bij minen of mining. Een ander punt van verwarring is dat we bij een “miner” het zowel over de speciale computer kunnen hebben als over de eigenaar van dat apparaat. Beide wordt immers “Miner” genoemd.
Laten we eerst eens gaan kijken hoe die Bitcoins dan ontstaan.

Om te beginnen met een uitdraai van een vroegere geanimeerde presentatie:























Terug naar het Wilde Westen

Verder naar De rol van mining bij het aanmaken van nieuwe Bitcoins



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?