donderdag 2 april 2020

Bitcoin betalingen kennen geen grenzen

Deel 2  - 7


Bitcoin betalingen kennen geen grenzen

Bedenk dat gebruik van Bitcoin het mogelijk maakt om betalingen te doen en te ontvangen op elk gewenst moment waar dan ook ter wereld. In een wereld waar afstand en grenzen steeds meer theoretische begrippen worden is dat een interessant gegeven.
Er zijn geen dagen meer waarop de bank gesloten is. Geen grenzen, Geen gekmakende bureaucratie.


Bitcoin geeft de controle over uw geld aan u terug

Bitcoin zorgt er voor dat alleen uzelf de volledige controle over uw geld heeft.

Bitcoin is van huis uit zeldzaam

In principe kun je van een fiatmunt als de Euro en de USDollar ombeperkte hoeveelheden aanmaken. Bijdrukken wordt er wel gezegd. Of de bankbiljettenpers laten draaien. Een land kan geld bij laten drukken wanneer men maar wil.+


Inflatie is te misbruiken door de overheid

Bij een snel groeiende economie die dat geld op kan nemen en gebruiken om die groei te steunen, is dat bijdrukken nog wel te verdedigen. Maar als het uitsluitend bedoeld is om inflatie te veroorzaken dan leidt het inderdaad alleen maar tot inflatie. Ofwel afname van de koopkracht van het geld, afname van spaartegoeden en vooral van pensioenen die door hun vaak lange looptijd kwetsbaar zijn voor renteschommelingen en geldontwaarding.

Bitcoin werkt volgens andere principes

Bitcoin werkt echter heel anders. Door het decentrale karakter is er niemand die gaat besluiten dat er geld bij moet komen. Er ontstaan alleen nieuwe Bitcoins door de activiteiten van de miners. Die worden daarmee beloond voor hun nuttige en noodzakelijke diensten.  Zonder miners is er geen Bitcoin. Zo eenvoudig is dat. Want miners leggen de losse transacties in de boekhouding vast. In de blockchain dus.

Miners lossen specifieke problemen op

Miners moeten een code berekenen om het volgende blok te kunnen vinden. Dat doen ze door het oplossen van een specifiek wiskundig probleem op het gebied van de cryptografie.  Het probleem wordt SHA-256 genoemd, wat een afkorting is van Secure Hash Algorithm 256 bit. Zie onze video via de QR-code als u meer informatie hierover wilt.

De gebruikte miningcomputers zijn extreem krachtig. Dus zijn ze evenredig duur. Toch investeren miners grote hoeveelheden geld in deze apparatuur. En ze nemen de gigantische hoeveelheid elektriciteit die door de apparatuur verbruikt wordt maar voor lief.  Want de beloning in de vorm van nieuwe Bitcoin lokt. Mining staat uitgebreid beschreven in deel 4

Terug naar Bitcoin aanvallen kost extreem veel computercapaciteit

Verder naar Bitcoin krijgt waarde omdat ze moeilijk te vinden zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?