donderdag 2 april 2020

Bitcoin aanvallen kost extreem veel computercapaciteit

Deel 2  - 6


Bitcoin aanvallen kost extreem veel computercapaciteit

Omdat alles versleuteld is met moderne encryptietechnieken is er een enorme hoeveelheid computercapaciteit noodzakelijk om Bitcointransacties die niet voor u bedoeld zijn, te ontcijferen. En mocht u toch over die computercapaciteit beschikken?
Dan is het nog altijd beter om dat dan maar nuttig te gebruiken voor het minen van Bitcoins. Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijk beter rendement dan wanneer u anderen zou gaan bespieden.  


De identiteit van de eigenaar van Bitcoin is ook niet bekend wat privacy vanzelfsprekend maakt
Het idee achter al deze beveiligingen zorgt ervoor dat, naast het verzekeren van de betrouwbaarheid van de transacties zelf, ook de identiteit van degene die gebruik maken van Bitcoin, verborgen blijft.
De privacy van de bezitter is door het systeem optimaal gewaarborgd. Overigens komen we in een ander deel nog uitgebreid op die privacy terug.

En de transactie zelf wordt door de nodes in het netwerk diepgaand onderzocht, voordat deze wordt goedgekeurd om in een blok opgeslagen te worden.

public key en de private key 

Basis voor dat onderzoek zijn een sleutel en de bijbehorende handtekening die de public key en de private key worden genoemd. Deze twee termen zijn zeer belangrijk en zult u nog veelvuldig tegen gaan komen in deze boekenreeks en gaan we hier verder niet behandelen. 

De digitale handtekening geeft extra veiligheid

Het principe komt er op neer dat uw wallet bij de betaling een digitale handtekening aan uw transactie toevoegt. U bezit namelijk een geheime sleutel die voor de toegang regelt naar de blockchain. Die sleutel wordt de private key genoemd en komen we verder in deze serie nog tegen.
Als gebruiker merkt u weinig tot niets van deze wat ingewikkelde materie. Alles zit in het automatische proces van betalen of geld ontvangen ingebakken en u hoeft zelf niets te doen. De software regelt alles voor u.

Dat heeft als gevolgen dat:

1.    Uw identiteit niet door criminelen gestolen kan worden om daarna valse transacties uit uw naam uit te voeren;

2.    U kunt er voor kiezen om volkomen anoniem te blijven binnen het Bitcoin netwerk. Voor sommige mensen is dat aantrekkelijk. Wel blijft u zitten met het probleem dat uw identiteit wel degelijk bekend wordt op het moment dat u uw cryptogeld om wilt zetten in Euro’s of Dollars. Bijvoorbeeld om er iets mee te kopen.

3.    U kunt de belasting op uw dak krijgen. Die vinden Bitcoins heel interessant, omdat ze lekker duur zijn en er dus veel belasting op geheven kan worden.

En als laatste punt heeft Bitcoin de mogelijkheid van een stuk flexibiliteit dat geen enkele ander betaalmiddel kan bieden. Bitcoin overtreft hen  daarbij allemaal.

Terug naar Bitcoin is niet door iemand te claimen

Verder naar Bitcoin betalingen kennen geen grenzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?