dinsdag 31 maart 2020

Weet dat er onvermijdelijk beweeglijkheid komt

Deel 7  -  7


Weet dat er onvermijdelijk beweeglijkheid komt

Omgaan met de beruchte beweeglijkheid is waarschijnlijk het belangrijkste dat u echt onder de knie moet krijgen. Bitcoin behoort tot de beleggingsinstrumenten met de grootste bewegingen in zeer korte tijd. De vrijwel volledige computergestuurde handel speelt daar een doorslaggevende rol bij, evenals de geliefde tradingrobots die extreem snel kunnen reageren en dat ook doen. En dat alles zorgt voor sprongen van een paar honderd Euro in enkele seconden.


Bent u ook zo'n een goede belegger op papier?

Nu denkt u wellicht, dat u wel met dit soort beweeglijke markten om kunt gaan, omdat u weet dat er altijd beweeglijkheid is. En omdat u een demo-account hebt en daar altijd de goede beslissingen neemt. Of omdat u lekker op papier hebt geoefend.

Beleggen met echt geld is een ander verhaal

Inderdaad zijn dat hele nuttige oefeningen, maar totaal niet te vergelijken met het beleggen van uw geld waar u hard voor gewerkt hebt en dat u nu zomaar in het niets ziet verdwijnen. Dat was niet de bedoeling, nietwaar? U weet al dat u alleen mag beleggen met geld dat u niet nodig hebt. Dus u vindt uzelf een rationele belegger.

  • Maar als de koers nu zo lekker oploopt?
  • Is wat bijstorten dan toch niet verstandig? Zelfs als u weet dat de koers op een top zit en de kans op een neergang groot is?
  • Wint uw gezond verstand het dan altijd van uw emotie?
  • Denkt u van wel? Denkt u dat u zich –in tegenstelling tot bijna elke andere belegger- wel zult kunnen beheersen?
  • Denkt u dat als iedere belegger dezelfde kant op loopt dat u dan best bereid bent een andere richting te kiezen?

Het is niet voor niets dat zelfs professionele beleggers deze markten als zeer moeilijk beschouwen. En die zijn er op getraind.

De cijfers liegen zichzelf niet voor

Helaas zijn de cijfers anders. Bijna iedereen koopt in de praktijk wel degelijk bij. Bijna iedereen verliest dat geld uiteindelijk. U waarschijnlijk ook als u er aan mee gaat doen. Want ook u zult gaan kopen als iedereen dat doet. En gaan verkopen omdat iedereen dat doet. De neiging om met de kudde mee te doen zit zo diep in de menselijke geest verankert dat bijna niemand daar aan ontkomt.

Training is van het allergrootste belang

Het is niet voor niets dat mensen met een beroep waarbij onder hoge druk snel beslist en gehandeld moet worden, een constante training ondergaan. Denk aan piloten die uren in de simulator doorbrengen. Die intensieve training is er op gericht dat elk handelen onder welke omstandigheden dan ook een automatisme wordt.

Zo’n training zou u ook moeten hebben. Maar geen belegger volgt natuurlijk zulke trainingen omdat die vinden dat ze die niet nodig hebben. Helaas.  Zoals ze zelf constateren als het te laat is.

Alleen professionele traders zien namelijk de waarde van trainen, trainen en nog eens trainen. De particuliere belegger denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen. En daarom verliezen particuliere beleggers op de lange duur vrijwel altijd al hun geld aan de getrainde professionele beleggers.

Terug naar Hoe bereik je succes bij investeren in Bitcoin

Verder naar Wat moet u dan doen bij sterke koersbewegingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?