dinsdag 31 maart 2020

Wat moet u dan doen bij sterke koersbewegingen?

Deel 7  -  8


Wat moet u dan doen bij sterke koersbewegingen?

Het beste dat u kunt doen is het negeren van al die bewegingen.  Ga niet mee staan springen bij een idiote sprong omhoog.



En ga al helemaal niet treuren bij een onverwachte terugval, terwijl de koers naar uw stellige overtuiging toch echt alleen maar omhoog kon. Doet u dat niet dan wordt u op den duur beslist gestoord van uw beleggingen.
U zult daar zeer zeker niet de eerste in zijn.Het effect is meestal dat alles in één klap verkocht wordt op het (achteraf gezien) meest slechtste moment. Gewoon omdat het de belegger allemaal teveel werd.

Deze malle vergelijking komt steeds terug: Investeren in Bitcoin is als het rijden in een achtbaan.Sterke koersbewegingen, zowel omhoog als omlaag horen er gewoon bij. Of u het leuk vindt of niet.
Het wordt pas echt rustig als u aan het einde van de rit in de achtbaan bent aangeland en het treintje gestopt is.

Blijf bij sterke koersbewegingen kalm en raak nooit in paniek

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat rustig blijven bij sterke koersbewegingen. 

Maar krijg een belegger in paniek maar eens zover. Dat is een heel ander verhaal.

Want de zuurverdiende centen zijn wellicht wel weg…

De gedachte aan vele duizenden Euro’s in een paar minuten door de afvoer gaan is veel meer dan menigeen kan verdragen. Geld dat je opgebouwd hebt (en ook al is het gebakken lucht) ga je in gedachten toch echt wel uitgeven aan leuke dingen.

Bereid u voor op een afscheid van uw dromen

En dan is van het ene op het andere moment afscheid nemen van je dromen echt niet leuk. Om het maar even zacht uit te drukken. De kans op een mentale instorting met bijbehorende foute beslissing is niet alleen groot, hij is vrijwel zeker. Eigenlijk bij ieder normaal mens.

Dus neem wat dat betreft uzelf niets kwalijk. Maar wapen u wel tegen wat kan komen en neem geen ondoordachte stappen. Bijvoorbeeld een plotselinge verkoopactie.

U zult meestal op het dieptepunt gaan verkopen

Als u niet helder en rationeel denkt, dan is het belangrijkste voor u op dat moment het voorkomen van nog verdere verliezen. U wilt en moet behouden wat u nog hebt. En dus gaat u verkopen, verkopen en nog eens verkopen. Om een dag later te ontdekken dat u dat precies op het dieptepunt hebt gedaan.

Waarom? Omdat u niet de enige bent die zo redeneert. En als iedereen op ongeveer hetzelfde moment in paniek raakt en gaat verkopen zal dat het dieptepunt van de koers worden door het extra grote aanbod dat de markt op dat moment moet verwerken. 

Terug naar Weet dat er onvermijdelijk beweeglijkheid komt

Verder naar Houd de toekomst voor ogen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?