dinsdag 31 maart 2020

Hoe bereik je succes bij investeren in Bitcoin

Deel 7  -  6


Hoe bereik je succes bij investeren in Bitcoin

Bent u wel geschikt voor belegger?

Beleggen in Bitcoin is te vergelijken met beleggen in aandelen. Beiden kennen een fiks risico waar een flink rendement tegenover KAN staan. Maar het gaat ook mis. Er kunnen forse verliezen geleden worden. Kunt u dat aan? En, even belangrijk, kunt dat geld dan probleemloos missen? U moet goed bij uzelf te rade gaan of investeren in Bitcoin voor u een goede keuze is.


Gebruik alleen geld dat u kunt missen

Enige vorm van garantie op succes is er nooit. En dat maakt deze beleggingsvorm absoluut niet geschikt voor mensen die het geld eigenlijk niet kunnen missen of die er een toekomstig doel voor hebben.
Bitcoin is vele malen beweeglijker dan aandelen. Dus als u een kans op succes wilt hebben, dan zult u de volgende strategie nodig hebben om uiteindelijk succes te hebben.

Zorg ALTIJD eerst voor een goed financieel plan

Ga niet zomaar beleggen omdat uw buurman of zwager net toevallig iets met Bitcoin verdiend zegt te hebben. Beleggen heeft alleen kans van slagen als u een goed doortimmerd beleggingsplan bezit.
Het is een beetje te vergelijken met het tradingplan dat we in boek 6 hebben gezien. Alleen zijn de eisen bij trading een stuk hoger. En moet ook het plan dus nog beter in elkaar zitten. Maar ook planmatig beleggen verdient zichzelf terug.

In dat plan beschijft u alle condities en gebeurtenissen die u maar kunt bedenken en wat u dan gaat doen. Voorbeelden zijn:

  • De koers van Bitcoin stijgt 50%.
  • De koers van Bitcoin valt 70% terug.
  • Ik kom plotseling zonder werk.
  • Ik wil iemand financieel helpen.
  • Ik wil mijn huis gaan verbouwen.

U stelt in dat plan ook doelen. Bijvoorbeeld “ik stap volledig uit mijn beleggingen, als de koers van Bitcoin eenmaal €100.000 bedraagt.”

Of “ik koop voor €10.000 aan Bitcoin bij als de koers onder de €2.500 zakt.”.

Uw financieel plan moet passen bij uw aanpak

Dat plan moet natuurlijk passen bij de aanpak die u gekozen hebt. Maakt u gebruik van de eerder beschreven averaging techniek dan stelt uw plan niet zoveel voor en bent u snel klaar. U koopt op elk vast moment voor een constant bedrag.

Dus bijvoorbeeld op elke 10e van de maand koopt u voor €150.

Maar ook dat bedrag en dat moment moeten wel een goed overwogen keuze zijn die u echt vast moet leggen. Al is het maar om te zien hoe het in andere budgetten past als u die bijhoudt. Iets wat zeker aan te raden is.



Gaat u voor het beleggen van één groot bedrag in één keer? Dan moet u voor ogen hebben wanneer u gaat kopen. Welke koers is dan voor u noodzakelijk? En wanneer stapt u er weer uit? Stapt u in een beleggingsfonds? Ook dan moet u weten wanneer u instapt en uitstapt. En moet u rekening houden met de forse kosten die u voor de kiezen gaat krijgen. Kortom, best wat rekenwerk dat u vooraf moet doen.

Terug naar Het timing probleem komt bij verkopen weer terug

Verder naar Weet dat er onvermijdelijk beweeglijkheid komt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?