dinsdag 31 maart 2020

Houd de toekomst voor ogen

Deel 7  -  9


Houd de toekomst voor ogen


De enige rationele benadering die in de voorgaande gevallen werkt is de toekomst voor ogen houden. Want koersen die omlaag gaan komen ook weer omhoog. Al kan dat echt wel even duren. Maar als het goed is en uw plan is voor voldoende lange termijn dan heeft u de tijd. Hebt u geen plan voor de lange termijn of heeft u voor die tijd mogelijk geld nodig, dan is het dringend aan te raden om helemaal niet aan beleggen in Bitcoin te beginnen.



Denk aan het verschil tussen waarde en prijs

Door de gestaag stijgende waarde (zie deel 2 van deze serie) gaat u de strijd winnen op de langere duur. Behalve als u in de tussentijd uw Bitcoins min of meer weggeeft aan beleggers die wel geduld en een lange adem hebben.

U zult op den duur door de waardestijging altijd meer gaan ontvangen dan u betaald hebt.  Daar zijn we eerder in deel 2 al uitgebreid op ingegaan.  Tenzij u niets meer hebt natuurlijk. Dus laat dat nooit gebeuren.

HODL!

Investeren in Bitcoin is dus iets voor de lange termijn. “HODL” zegt men in de bitcoinwereld. Een verbastering van HOLD ofwel vasthouden. Er zijn vele verhalen in omloop over het ontstaan van deze vreemde term. De meest gebruikte is dat het een tikfout is van iemand die daarna een eigen leven is gaan leiden. Maar het idee achter hodl ofwel het lang vasthouden van beleggingen is solide.

Let op de lange termijn

Houd uw Bitcoins vast tenzij u echt in nood komt. Verwar het beleggen in Bitcoin nooit met korte termijn trading zoals daytrading. Dat is een totaal andere tak van sport die heel andere hulpmiddelen gebruikt die lastig in gebruik zijn. In deel 6 zijn we daar al uitgebreid op ingegaan. En die ook nog eens veel training vergt op het gebied van zogenaamde moneymanagement technieken.

Om van de mentale training maar te zwijgen.Een echt goede trader krijgt vooraf een soort ninja training die vooral mentaal gericht is. Korte termijn trading is absoluut niet iets voor beginners. Slechts 7% (Ja, inderdaad, 7% maakt op de den duur winst.) Dat betekent 93% verliezers.

Dus als u geen getrainde en vooral ervaren daytrader bent, blijf dan weg van de korte termijn grafieken van uw cryptobeurs,  waar u eigenlijk niets mee kunt.  Laat de verhalen in de media voor wat ze zijn. Het zijn in de praktijk niet meer dan schreeuwende koppen bedoeld om u ook de advertentie ernaast te laten zien. Want dat levert de krant of de website geld op. Het zijn niet meer dan lokmiddels of zoals men in de internetwereld zegt “Clickbait”.

Terug naar Wat moet u dan doen bij sterke koersbewegingen?

Verder naar Negeer de verhalen en vooral het nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?