maandag 30 maart 2020

Truc 4 – Ponzi Schema’s

Deel 9  -  6


Truc 4 – Ponzi Schema’s

De zogenaamde Ponzischema’s vallen onder de oplichtingspraktijken die relatief gemakkelijk te doorzien zijn. We kennen ze ook onder de naam piramidespel hoewel het niet 100% hetzelfde is.  Beide systemen hebben namelijk gemeen dat ze extreme rendementen beloven of zelfs garanderen, waar nauwelijks een inleg tegenover zou staan. Overigens is Ponzi ooit begonnen met fraude met postzegels en het is al heel oud. Er zijn in de loop der jaren een soort verzamelnaam geworden voor allerlei technieken die mooi lijken maar in werkelijkheid bedrog zijn.

  1.  

Als we dan kijken naar Bitcoin en naar andere cryptomunten dan is eigenlijk iedereen die een gegarandeerd rendement aanbiedt een mogelijke oplichter. De markten van de cryptomunten zijn extreem beweeglijk. Iets wat het maken van beloften of garanties doodgewoon onmogelijk maakt.

Want waar je vandaag nog fors op winst staat kun je morgen even fors op verlies staan. En omgekeerd. En als een belofte hier al niet kan, dan is het geven van een garantie voor de opbrengst natuurlijk al helemaal niet mogelijk.

Door deze aantoonbare beweeglijkheid van de koersen kunt u nooit geloof hechten aan iedereen die u een garantie geeft voor een rendement van 10% per dag of wat voor wilde rendementen u ook voorgehouden worden.

Een ponzischema betaalt kortstondig uit

Ponzischema’s bestaan, omdat voorgespiegelde rendementen inderdaad kortstondig worden betaald. Dat doet men om de mensen te motiveren om nog meer te investeren. Die uitbetalingen komen uit de opbrengst van nieuwe klanten en nieuwe investeringen.

Eens drogen de inkomsten op en klapt het Ponzischema spectaculair uit elkaar. Er zijn allerlei varianten, vaak in de vorm van piramidespellen of kettingbriefachtige zaken. Vaak ontvangen de leden een beloning voor het aanbrengen van nieuwe leden. Meestal in de vorm van een soort provisie. Die provisie is dan een gedeelte van het rendement dat het nieuw aangebrachte lid ontvangt. De hoogte verschilt per product,

Sommige Ponzischema’s garanderen een dagelijkse opbrengst tot minimaal het einde der tijden. Dat is natuurlijk onmogelijk. De geldbron is ver voor dat moment allang opgedroogd.

Niemand weet hoe lang Bitcoin zal bestaan. Eeuwig zal het waarschijnlijk niet zijn. En wel omdat men inmiddels weer iets nieuws bedacht heeft. Al was het maar, omdat elke techniek al snel wordt ingehaald door een betere. Dus eeuwigdurende beloften zijn absurd. Gelukkig zal iedereen met wat elementaire kennis van zaken er niet intrappen, maar toch zijn er altijd wel mensen die er de dupe van worden. Meestal hebben we het dan over (te) hebzuchtige beginners.

De meeste van deze sites geven de voorkeur aan Bitcoin, omdat ze wel weten dat de transacties in Bitcoin niet teruggedraaid kunnen worden. Daarnaast is het bij andere betaalvormen meestal wel noodzakelijk om allerlei gegevens te verstrekken. Bij Bitcoin volstaat een adres.

De beste reactie op dit soort aanbiedingen is om je er heel erg ver van te houden. Ga maar niet op zoek naar enthousiaste deelnemers want die gaat u volop vinden. Immers, men heeft belang om een goede review te geven om het systeem in leven te houden. Nieuwe klanten zijn van levensbelang om uitbetalingen te kunnen doen. Kortom, wegblijven en niet eens overwegen om aan deze ponzischema’s mee te doen.




terug    Truc 3 – Oplichting via cloud mining


verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?