maandag 30 maart 2020

Truc 3 – Oplichting via cloud mining

Deel 9  -  5


Truc 3 – Oplichting via cloud mining

Cloud mining is een populaire manier om zelf Bitcoin te gaan “minen” ( zie boek 4) Je hoeft dan niet langer in speciale apparatuur te investeren of deel te gaan nemen aan mininggroepen. Zelfs de hoge energierekening blijft uit.

Het enige dat u hoeft te doen is in te schrijven op een zogenaamde cloud mining service (die ook wel bekend staat onder de naam “mining farm”). U u huurt de benodigde apparatuur zoals een miner,  door eenvoudig geld over te maken.  Meer is niet nodig. En u ontvangt betalingen in cryptogeld die evenredig zijn aan uw inschrijving retour.



Er zijn ook goede cloud mining bedrijven

Natuurlijk zijn veel cloud mining bedrijven prima bezig met deze dienstverlening. Er is verder niets mis mee. Maar ook hier vinden we weer allerlei dubieuze organisaties. Zij bestaan slechts kort. En in dat korte bestaan proberen zij om een aantal mensen hun geld uit de zak te kloppen. Meestal door het beloven van niet-realistische rendementen.

Let op wie er achter de webpagina zitten. Vaak is dat niet te zien. Ook meer juridische zaken als een Terms of Use/Service pagina, een gewoon huisadres en een telefoonnummer voor contact zijn van groot belang als u overweegt om aan deze dienst deel te gaan nemen.

Vaak is er net als wat we in het vorige hoofdstuk al gezien hebben bij Phishing, ook geen sprake van een met SSL beveiligd domein. Het zijn kleine details, maar wel belangrijke details om een indruk te krijgen van de betrouwbaarheid van de website. Ook opzoeken op Google en reviews proberen te vinden kan interessante informatie over de betrouwbaarheid opleveren. Deze sites zullen er namelijk alles aan doen om zo anoniem mogelijk te blijven.  Zijn ze echt helemaal niet te vinden? Dat is extra verdacht.

Spring niet zomaar in het diepe

En lijkt alles te kloppen dan kan het nog geen kwaad er dieper in te duiken. Zo zult u wellicht een contract moeten tekenen en uiteraard vooruit moeten betalen. Wat gaat u dat opleveren en tot wat gaat u zich verplichten? U zult dus eerst het nodige onderzoekswerk moeten doen voordat u in het diepe springt.
Voor u ook maar een cent overmaakt moet u er 100% zeker van zijn dat u met een betrouwbare partij te maken hebt en niet met een anonieme oplichter.

U kunt niet snel teveel onderzoek doen. En lees veel. Bijvoorbeeld op Google.  Ook de forums bij de gemeenschappen rond de cryptomunten leveren vaak interessante informatie op. Tussen al het gezeur, getrol en nepnieuws is vaak bruikbaar materiaal aanwezig al zou je dat op het eerste gezicht niet direct verwachten te vinden.

4 terug    Bescherm uw wallet met een wachtwoord

6 verder   Truc 4 – Ponzi Schema’s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?