dinsdag 31 maart 2020

Hoe gaan we ons staande houden

Deel 6  -  3


Hoe gaan we ons staande houden

Laten we maar eens naar een aantal aspecten gaan kijken die de kans dat we ons staande gaan houden in de wereld van de trading verder kunnen vergroten.

Het Donchian channel geeft een koopsignaal (rode bars boven de zwarte lijk)

We beginnen met de praktijk

Het leren van de theorie achter het handelen in Bitcoin is goed en uiteraard noodzakelijk. Maar het beheersen van die theorie is nog een heel ander verhaal dan die theorie uitvoeren in de praktijk. En gewoon wat spelen met probeergeld is weer iets heel anders dan werken met uw eigen geld. Dat oefenen is natuurlijk leerzaam. Zeker om de technieken in de praktijk te leren kennen. Maar daar houdt het verder echt mee op. De praktijk leert u –inderdaad-  in de praktijk. En nergens anders. Want werken met uw eigen geld dat u bijvoorbeeld gewonnen hebt is weer heel iets anders dan handelen met geld waar u lang en hard voor hebt moeten werken bij een vervelende baas.

Oefen toch altijd met een demo-account

Oefenen met een demo-account is echter toch gewoon nodig om u de technieken eigen te maken. U moet bij wijze van spreken toch weten op welke knoppen u moet drukken. Maar die kennis is iets heel anders dan het op het juiste moment starten van een transactie. Om over het afsluiten van een transactie maar te zwijgen. Zowel bij een transactie die op verlies staat als bij eentje die op winst staat.

De onvermijdelijke vragen aan uzelf

  • Want kunt u bij een verlieslijdende transactie niet beter even wachten tot het verlies misschien wat minder wordt?
  • Of moet u een winstgevende transactie toch nog even door laten lopen om te kijken of er nog meer uit te halen valt?
  • Met het risico van een flinke terugval die uw opgebouwde winsten in een paar minuten weer van tafel veegt? 
  •  
De TSI geeft aan of er teveel koopdruk is (blauwe koers in rode gebied) of dat er teveel verkoopdruk is (blauwe koers in groene gebied). Daartussen is het neutraal en geeft deze grafiek verder geen signaal. Zoals op dit moment dus.

Dit zijn vragen waar u het antwoord op moet weten

Hier boven staan allemaal vragen waarbij het antwoord bepalend is voor het feit of u gaat winnen of verliezen. En die antwoorden gaat u pas krijgen als u met echt geld, uw eigen geld zelfs, de strijd met de markten aangaat.

Terug naar bij grotere bedragen gaat de emotie een behoorlijk grote rol spelen

Verder naar U hoort echt niet alles

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?