dinsdag 31 maart 2020

Bij grotere bedragen gaat de emotie een behoorlijk grote rol spelen

Deel 6  -  2


Bij grotere bedragen gaat de emotie een behoorlijk grote rol spelen

Zeker als het om een aantal Bitcoins gaat,  dan praat je al snel over bedragen in de werkelijke wereld,  van vele duizenden Euro’s of USDollars.

Dat zijn bedragen waar maar weinig mensen emotieloos mee omgaan. Het “laag inkopen en bij een gestegen koers weer verkopen” uit de vorige alinea draait dan in de praktijk vaak uit op “Hoog kopen en laag weer verkopen”. Ofwel handelen met grote verliezen.

Misschien is er wel niemand die dat kan. En daar moet juist u dus wél tegen opgewassen zijn? Bent u dat? Ja? Dan bent u die uitzondering die de regel bevestigt. Maar dan hebt u wel een goede kans om een hele leuke cent te verdienen.



Kunt u niet tegen verlies? Dan zult u heel veel verlies gaan krijgen

Bent u iemand die de neiging heeft om in paniek te raken bij verliezen? Dan gaat u verliezen. En waarschijnlijk niet zo’n beetje ook. Bij mensen die niet lachend afscheid kunnen nemen van flinke bedragen is een groot verlies eigenlijk op voorhand gegarandeerd. Wat men namelijk gaat doen is zeer onverstandige posities innemen die alleen maar mis kunnen gaan. Het verlies en de problemen stapelen zich steeds meer op.


Niet meedoen is dan soms veel beter

Deze mensen, die een gewone normale menselijke reactie vertonen, zouden zich helemaal niet met deze wereld van handelen bezig moeten houden. Ze moeten een andere vorm van inkomsten gaan zoeken.
U hebt uw geld echt nodig? Beschouw het dan alvast maar als verloren

Wilt u het nog wat moeilijker en problematischer maken, ga dan handelen met geld dat u ergens voor gereserveerd hebt. De druk die u daardoor bij kleine verliezen gaat ervaren zorgt er echt wel voor dat u net als iedereen de verkeerde dingen gaat doen. En dat u vooral domme dingen gaat doen. De kans dat u al uw geld kwijt gaat raken is bijna honderd procent.

WERK UITSLUITEND MET GELD DAT U KUNT MISSEN EN ALS U ER OOK ZONDER ENIGE EMOTIE AFSCHEID VAN KUNT NEMEN.

Bitcoin Trading Strategie

U hebt er nog steeds zin in? Dan gaan we nu kijken hoe we er een succes van kunnen maken.
De strategie voor het handelen met Bitcoin wijkt nauwelijks tot niet af van de strategie die door traders in de financiële wereld wordt gebruikt. Denk dan aan handel in effecten, termijncontracten, opties,  termijncontracten, derivaten en dergelijke  wordt gebruikt.


Rationele benadering en zelfbeheersing zijn essentieel

Het belangrijkste voor het behalen van succes zijn een rationele benadering (gewoon het altijd gebruiken van gezond verstand) en een enorme zelfbeheersing. U moet met zowel grote verliezen als grote winsten om kunnen gaan. Winsten lijken niet moeilijk maar leiden in de praktijk bijna altijd tot een forse zelfoverschatting. En die is uiteindelijk dodelijk voor het behalen van succes.

Terug naar Handelen om extra Bitcoins te krijgen

Verder naar Hoe gaan we ons staande houden



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?