dinsdag 31 maart 2020

U hoort echt niet alles

Deel 6  -  4


U hoort echt niet alles

De kans dat u regelmatig geld verliest is groot. Zeg maar gewoon dat het zeker is want is gewoon menselijk. Doe het dus niet als u zich geen tussentijdse forse verliezen kunt permitteren. Hoe enthousiast anderen in uw omgeving wellicht ook zijn. Bedenk dat zij u echt niet alles vertellen.

Opscheppen over de grote winsten die men gemaakt heeft is inderdaad populair op feestjes en partijen. Dat men het grootste deel ook al weer verloren heeft is iets wat er meestal niet bijverteld wordt.
Dus begin altijd met een demo- account om de verschillende technieken te oefenen. Het verkleint uw kans op verliezen aanzienlijk. Maar zorg vooral dat u er mentaal klaar voor bent.

Hoe u dat mentale stadium gaat bereiken is iets waar we nu even globaal naar gaan kijken, want ook hier zijn dikke boeken over geschreven.

Ook de Bollingerband geeft een koopsignaal. De rode bars zitten boven de groene lijn en tegen de bovengrens aan. Dat is meestal een sterk teken.


Plan! En maak een draaiboek

Er zijn veel beroepen waar een groot risico aan verbonden is. Financiële risico’s maar misschien ook wel mensenleven. Denk aan een piloot van een verkeersvliegtuig. Of de operators van een kerncentrale.  Hoe men die voorbereiding daar regelt? Simpel. Met draaiboeken en checklisten voor elke situatie die men maar kan bedenken. Elk probleem heeft een eigen plaats in het draaiboek.

Oefenen en nog eens oefenen

Men bedenkt en plant hoe elk denkbaar probleem tegemoet getreden moet worden. En dat wordt geoefend, geoefend en nog meer geoefend. Meestal met een simulator die de mogelijkheid geeft om de probleemsituatie na te spelen. En dat oefenen met zo’n simulatie doet men zeker niet voor niets.  Het denken moet weg bij problemen. Daar is het oefenen voor.

Automatisch handelen zonder denken is nodig

Bij een probleem moet er namelijk automatisch gehandeld kunnen worden. Er moet niet eerst uitgebreid nagedacht en vergaderd moeten worden over de consequenties. Daar is het bij problemen namelijk beslist het juiste moment niet voor!  Dat nadenken moet al in een veel eerder stadium gedaan worden. En het resultaat moet vastgelegd zijn. En wat er gedaan moet worden komt in een draaiboek terecht dat de te nemen stappen exact voorschrijft.

De True Range wordt vaak gebruikt voor het bepalen van stopniveaus.

Bij een groot probleem moet u zonder paniek het juiste doen. Punt

Nu er zich een probleem voordoet moet er op de juiste manier gehandeld worden. Er is meestal maar één juiste manier. Die staat in het draaiboek als het goed is. Bij financiële zaken als trading in Bitcoin is dat bijvoorbeeld  om de winst maximaal te maken en mogelijke verliezen natuurlijk juist te minimaliseren.

Terug naar Hoe gaan we ons staande houden

Verder naar Tradingplan of ondernemingsplan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?