dinsdag 31 maart 2020

Hoe ga je om met de beweeglijkheid van Bitcoin?

Deel 8  -  2


Hoe ga je om met de beweeglijkheid van Bitcoin?

Nare gedachten kunnen diep zitten

De gedachte dat je met het accepteren van Bitcoin winst gaat verliezen en eigenlijk je handel te goedkoop of zelfs voor niets weg gaat geven, kan een enge gedachte zijn. Een dergelijke gang van zaken zou al snel tot een een bankroet kunnen leiden. En dat kan voor geen enkele ondernemer de bedoeling zijn. En ook al betaalt iedereen met Bitcoin dan moet u dat nog steeds gemakkelijk op kunnen vangen. Ook een groot aanbod mag nooit een probleem worden. Dus al zijn er nu misschien nog nauwelijks transacties met Bitcoin, u moet wel degelijk rekening houden met groei.

De techniek rond betalen met Bitcoin is wel sterk verbeterd

Het feit dat Bitcoinbetalingen problemen zouden kunnen geven is misschien ooit waar geweest. En mogelijk doen er nog steeds wel wat horrorverhalen over de ronde. Maar moderne betaalapplicaties als Coinbase en BitPay maken het mogelijk om uw betalingen die u binnen krijgt, direct om te laten zetten in USDollars. Of in een ander fiatgeld als u dat wenst. Daarmee voorkomt u al de risico’s die het accepteren van Bitcoin in theorie met zich mee zouden kunnen brengen.

Een voorbeeld van afrekenen met Bitcoin

Om een voorbeeld te geven: Als een klant een spijkerbroek bij u koopt van €100 en die in Bitcoin afrekent dan ontvangt u gewoon €100 op uw bankrekening. De techniek die achter de betaling zit, schermt u volledig af van de beweeglijkheid van Bitcoin. Het voorkomt dat de prijs onder u handen verandert. En met die techniek krijgt u altijd het volledige bedrag in handen.

En ook juist meer winst is met Bitcoin altijd mogelijk

En behoort u tot de zeer innovatieve ondernemers die om kunnen gaan met de onvoorspelbaarheid van Bitcoin, dan is er zeker ook een kans om juist meer winst met uw Bitcoins te maken.
U kunt uiteraard ook een eigen Bitcoinwallet aanhouden

Het is dan het meest logisch om zelf een wallet aan te houden voor uw Bitcoin en de betalingen direct daarop binnen te laten komen. Het omwisselen van Bitoin naar een andere munt als de Euro of de USDollar regelt u dan gewoon zelf wel. En dat zal u de ene keer wat winst en de andere keer wat verlies opleveren. Hebt u het geld niet acuut nodig, bijvoorbeeld om uw leveranciers te betalen, dan kunt u overwegen het gewoon in uw wallet te laten staan.

Ook dan heeft u last van extra dalingen. Of u ontvang juist extra winsten. Maar dat is dan een risico dat u bewust neemt. En dat aansluit op uw visie op de toekomst van Bitcoin. Verwacht u er veel van? Dan is het niet onlogisch om een rekening in Bitcoin aan te houden.




Terug:    Het accepteren van Bitcoin in uw bedrijf


Verder:  Waarom uw bedrijf zou moeten beginnen om Bitcoin te accepteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?