dinsdag 31 maart 2020

Het accepteren van Bitcoin in uw bedrijf

Deel 8  -  1


Het accepteren van Bitcoin in uw bedrijf

Aantal deelnemende bedrijven blijft achter ten opzichte van het aantal deelnemers
Hoewel er wel wat bedrijven op de hoek van de straat en op internet te vinden zijn die de mogelijkheid bieden om met Bitcoin te betalen, zijn dat er beslist niet zoveel als de de Bitcoin gemeenschap zich een jaar of wat geleden had voorgesteld. De meeste ondernemers geven de voorkeur aan de traditionele betaalmethoden. En wel omdat ze eenvoudig niet genoeg van Bitcoin afweten. En ook zien ze de voordelen voor hun eigen bedrijf niet in.

Er is angst bij bedrijven dat Bitcoin geld gaat kosten

Een groot aantal bedrijven vertrouwt Bitcoin niet en kijkt met name bedenkelijk naar de beweeglijkheid. Vermoedelijk denken velen dat de snelle veranderingen bij de omwisselmogelijkheden van Bitcoin in “normaal” geld uiteindelijk verliezen op zullen leveren. Die angst is niet echt realistisch.

Ten eerste kunnen de verschillen in de koersen van Bitcoin net zo goed wat extra winst opleveren in plaats van verlies. Je weet tenslotte nooit welke kant de koers op slingert. En ten tweede komt er zo’n stroom aan innovaties op het gebied van Bitcoin op ons af dat het niet erg realistisch is om je daar op dit moment zorgen over te maken. Het kan en zal nog allerlei kanten op gaan.

Maar er zijn desondanks vooral online wel al de nodige bedrijven te vinden die betalingen in Bitcoin accepteren zoals bijvoorbeeld Microsoft, Overstock, Expedia, Wikipedia, Wordpress.com, Shopify en nog vele anderen.

Online en offline bedrijven kunnen betalingen in Bitcoin accepteren

Paymentprocessors voor Bitcoin zijn beschikbaar

Alleen het feit dat Bitcoin een digitale munt is wil niet zeggen dat de winkel in de straat geen gebruik van deze munt zou kunnen maken. Of dat het gebruik beperkt zou zijn tot het internet.

Voor online bedrijven

Bij online bedrijven kun je betalingen regelen met zogenaamde paymentprocessors. Dat zijn bedrijven die het aanpakken van Bitcoin van de winkelier overnemen. Voorbeelden van dergelijke paymentprocessors zijn Stripe, Coinbase, Braintree en anderen. Hun software wordt in de afrekenpagina van de online winkel verwerkt. En maakt directe betaling in Bitcoin mogelijk.

Voor offline bedrijven

Bij offline winkels kan er gebruik gemaakt worden van speciale apparatuur, de zogenaamd Bitcoin terminals. Ook zijn er speciale point-of-sale apps zoals XBTerminal, Coinify of Coingate voor de smartphone. Het is altijd mogelijk om QR-codes te gebruiken die uw klanten in kunnen scannen met hun mobiele wallet om daarmee een betaling in gang te zetten. Er zijn dus verschillende manieren mogelijk waarmee ze gemakkelijk met Bitcoins kunnen betalen.

Als u als ondernemer een Bitcoinwallet geïnstalleerd hebt is het enige wat u nog moet doen bekendheid geven aan het feit dat u Bitcoin accepteert. De hele wereld mag dat immers weten, nietwaar? Laat de nieuwe klanten maar komen met hun Bitcoin betalingen. Dus een goede marketing campagne starten is wel wenselijk.


terug verhaal

2 verder 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?