dinsdag 31 maart 2020

De overheid staat deels garant bij problemen met banken

Deel 8  -  4


De overheid staat deels garant bij problemen met banken

Wel is de overheid inmiddels door schade en schande wijzer geworden. Men geeft het gevaar onderkend. En nu staat de overheid garant op het moment dat een bank onderuit gaat. Dit wordt het depositogarantiestelsel genoemd.

Uw eerste honderdduizend Euro worden dan bij problemen door de staat terugbetaald. De rest van uw geld niet, trouwens. Hoeveel het ook is.

Het geld dat u bij de bank hebt ondergebracht moet daarvoor wel aan een aantal eisen en voorbeeld voldoen. Laten we even naar die voorwaarden kijken.

 

Kijk bijvoorbeeld uit met achtergesteld geld

Zo mag er geen sprake zijn van zogenaamd achtergesteld geld in de vorm van achtergestelde deposito’s. De bank heeft namelijk het recht om die deposito’s niet terug te betalen als de bank daar geen kans meer voor ziet.
En voor dat extra risico dat hij loopt om als zijn geld kwijt te raken ontvangt de bezitter van deze achtergestelde deposito’s een kwart procentje (of iets in die geest) aan extra rente.

Bij een bank kost echt alles geld

Kijkt u zelf maar eens naar het feit dat je bij een bank echt overal voor  moet betalen. Een goed voorbeeld is de provisie die u bij elke transactie betaalt. Zeker als ondernemer. U betaalt om geld te storten, om geld op te halen, voor muntgeld als wisselgeld en noem maar op. De meest elementaire diensten kosten u al geld. En het zijn allemaal pure kosten die ten laste gaan van uw bedrijfswinsten.

Het voordeel van betaling in Bitcoin voor uw bedrijf

Het doel van Bitcoin was om de beschreven situatie tegen te gaan. Het decentrale concept van Bitcoin zoals we in Boek 4 uitgebreid beschreven hebben, was dé oplossing van Satoshi Nakamoto voor dit probleem.
Iedereen moest gewoon kunnen ontvangen waar hij recht op had. En zonder tussenkomst van banken. Die daar weer geld voor zouden gaan rekenen.




Terug   Waarom uw bedrijf zou moeten beginnen om Bitcoin te accepteren


Verder Voordelen van de acceptatie van Bitcoin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?