dinsdag 31 maart 2020

Bitcoin levert vrijwel directe betalingen

Deel 8  -  6


Bitcoin levert vrijwel directe betalingen

Bitcoinbetalingen gaan snel. Ze zijn niet terug te draaien en dus definitief. Zolang u het juiste Bitcoinadres voor uw betalingen laat gebruiken door uw klanten zit u goed. De Bitcoins komen in het algemeen binnen 10 tot 45 minuten binnen.


Let op het juiste gebruik van het Bitcoinadres

Het is wel van groot belang om het correcte Bitcoinadres te gebruiken. Want zijn uw Bitcoins eenmaal in de verkeerde wallet gestort dan is het niet meer mogelijk om ze terug te draaien. Ze zijn definitief weg. Alleen als u toevallig weet wie de eigenaar van de verkeerde wallet is kunt u hem vragen om ze naar het goede adres door te sturen. Maar in het algemeen zult u niet weten wie de verkeerde ontvanger is. Bitcoin staat niet op naam. En dus is de nieuwe eigenaar onbekend. Misschien wil die ontvanger de Bitcoin zelf uit goed fatsoen best wel naar u terugsturen. Maar hij kan niet zien waar het vandaan gekomen is.  Dus terugsturen is onmogelijk.

Andere voordelen van Bitcoin in uw bedrijf

Een voordeel van het gebruik van betaaldiensten voor Bitcoin zoals Coinbase en BitPay is dat u uw geld binnen 2 tot 3 dagen op uw bankrekening hebt staan. Meestal wordt er één keer per dag afgerekend. Dat gebeurt op basis van opgespaarde transacties van die dag. Niet elke transactie wordt namelijk direct à la minute afgehandeld. Dat zouden er wel eens veel te veel kunnen worden.

Maar als u juist Bitcoin wilt hebben in plaats van het naar uw lokale munt  (zoals bijvoorbeeld de Euro) om te zetten, dan is dat ook prima. Het is allemaal in te stellen bij uw betaaldienst. Het gaat in alle gevallen simpel en gebruikersvriendelijk. En in het algemeen een stuk sneller dan betalingen met creditcards of Paypal.

Te verwaarlozen transactiekosten bij Bitcoin

Bij betalingen in Bitcoin ontvangt u een groter deel van wat uw klant u betaalt. U haalt immers de tussenpersoon, de bank, tussen uzelf en de klant uit. En bent daarmee verlost van hun hoge kosten. U betaalt nog wel een klein bedrag aan transactiekosten dat bij de miners terechtkomt als vergoeding voor het toevoegen van transacties aan de blockchain.

Deze transactiekosten zijn vrijwel te verwaarlozen. Ze liggen in de ordegrootte van enkele Eurocenten. En dat is bij de provisie die uw bank in rekening brengt meestal wel anders.

Geen provisie zoals bij een creditcard betaling

Bij een betaling met een creditcard moet de ondernemer provisie betalen aan de bank voor het afhandelen van de geldzaken en een bedrag aan de credit card company zoals Visa of Mastercard. Het is gebruikelijk dat de kosten van een transactie ergens rond de 3% tot 4% uitkomen

Terug Voordelen van de acceptatie van Bitcoin

Verder Provisie bij Bitcoin






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?