zaterdag 4 april 2020

T

T




Technische analyse
Een techniek om sentiment op beurzen zichtbaar te maken. Velen denken bij technische analyse te maken te hebben met een techniek om voorspellingen te doen. Maar voorspellen op de beurs is volslagen onmogelijk door de tienduizenden variabele factoren die daar een rol bij spelen. Het sentiment dat Technische Analyse ofwel TA zichtbaar maakt duurt enkele dagen tot maximaal een dag of veertien maar dat is ruim voldoende voor een trader om een leuke winst te kunnen realiseren.

Terahash
Eenheid die aangeeft hoe snel een miner(*) een hash op kan lossen. Zie Hashrate(*)
Boek 4

Time Frame
Dit is de tijd die u stelt om te berekenen of mining(*) effectief is of niet. U neemt bijvoorbeeld een time frame van twee maanden. Dan berekent u de opbrengst in Bitcoin(*) over deze periode én de gemaakte energiekosten. Nu krijgt u een gevoel of uw mining(*) werkt of dat er geld bij moet. Want ook dat laatste komt ook nog wel eens voor.  Boek 4

Trader
Handelaar in financiële waarden die zijn posities in het algemeen kortstondig aanhoudt. Een trader werkt in het algemeen op basis van technische analyse omdat bij fundamentele analyse een tijdsfactor ontbreekt, Hierdoor het niet mogelijk is om op het juiste moment in- of uit te stappen.Of zoals de trader zegt "De timing ontbreekt"
Boek 6

Tradingrobot
Software die zelfstandig kan handelen op de beurs zonder enige menselijke tussenkomst. Naar schatting vindt al een significant deel van de handel in cryptogeld via dit soort robots plaats. Dit is mogelijk omdat cryptobeurzen via een API direct te benaderen zijn. Op de effectenbeurs en andere financiële beurzen loopt alles nog via een tussenpersoon.
Boek 7

Tradingstrategie
Dit is een techniek waarmee een trader een voorsprong hoopt te krijgen op andere traders (een zogenaamde edge). Meestal is deze strategie gebaseerd op technische analyse(*). Er zijn maar weinig technieken die blijvend goed presteren. De markt is te onberekenbaar met naar schatting 10.000 aspecten die een rol spelen bij de prijsvorming. Wat beter voorspelbaar is, is het sentiment maar er zijn niet veel mensen die daar gebruik van maken. Onderstaand een grafiek van een systeem dat sentimenten berekent, in dit geval voor Bitcoin. Boek 6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?