zaterdag 4 april 2020

S

S




Satoshi
Een Satoshi is een hondermiljoenste deel van een Bitcoin. Ofwel 1 Bitcoin(*) is 100.000.000 Satoshi. Deze eenheid geldt meestal ook bij andere cryptomunten zoals altcoins

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto is de uitvinder / ontwerper van Bitcoin. Het is een verder totaal onbekend persoon of mogelijk zelfs een groep personen.
Boek 3

Script
Een script is een stukje uitvoerbare computercode dat meestal draait op een webserver en soms op de computer als onderdeel van de webbrowser. Vaak is het onderdeel van een website om deze meer interactief te maken.
Boek 3

Daarnaast is “script” een techniek die bij mining(*) wordt gebruikt.

SEPA
SEPA is de afkorting van Singe Euro Payments Area waar betalingen in Euro op dezelfde wijze worden afgewerkt. Één van de bekendste activiteiten van SEPA is het invoeren van de IBANcode voor overschrijvingen geweest.
Boek 6

SHA256
Algoritme (rekentechniek) voor het oplossen van een hash(*) Boek 3,4

Sourceforge
Sourceforge is een website waar zogenaamde open source(*) software op geplaatst kan worden zodat anderen daar kennis van kunnen nemen.
Boek 1.

SPV
Afkorting van Simple Payment Verfication , zie daar
Boek 5

Simple Payment Verfication
Dit is een techniek om te zien of een bepaalde transactie in een blok(*) is opgenomen zonder dat het block zelf volledig geladen behoeft te worden. Het wordt gebruikt in bepaalde meer simpele wallets(*)
Boek 5

Smurfen
De term "smurfen van transacties"komen we tegen bij transacties waar een meldplicht voor geld. Het is niet specifiek iets voor cryptogeld alhoewel het daar wel veelvuldig voor lijkt te komen. Door het bedrag van de transactie te verdelen zodat er meerdere kleinere transacties ontstaan is het mogelijk om met de kleinere bedragen die zo ontstaan  onder een meldgrens te blijven.

Storneren
Onder storneren verstaan we het terug laten boeken van een gedane betaling bij onze bank. Meestal is dat tot enkele weken na de datum van betalen mogelijk.
Boek 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?