donderdag 2 april 2020

Mining

Deel 1  -  12


Mining

De zogenaamde “miners” zetten dus de transacties in de blockchain. Dat is een belangrijk onderdeel van het hele proces. Zonder miners zou de hele blockchain niet bestaan.

Het belang van nodes

Ook de nodes, die de controles doen, spelen een grote rol in het hele verhaal. Ze zorgen er ook voor dat de transactie uiteindelijk bij een miner terecht komt. Die zal de transactie in blockchain opnemen.
Iedereen die een zogenaamde core wallet op zijn computer zet om zijn Bitcoin te beheren, krijgt daarmee een node op zijn computer.


Bitcoin wallet

Deze core wallet is de portemonnee van Bitcoin zelf.  Zie de afbeelding voor een plaatje van een dergelijk core wallet. Op dit moment wordt deze bijgewerkt gezien de groene balk onderin het scherm en de waarschuwingen.

De portemonnee van Bitcoin

Deze corewallet, deze portemonnee haalt u op van de website van Bitcoin en installeert deze met enkele muisklikken. Maar let wel op, deze core wallet is zware software die niet voor elke computer geschikt is. Een middenklasse desktop is zeker aan te raden.

De miner wordt beloond

Miners worden bij alle cryptomunten beloond voor hun diensten. Een tijdlang werden bij het e-Gulden netwerk ook de nodes beloond. Dit was uniek in de cryptowereld.

Mobiele wallets zijn geen nodes

Er is een trend onder gebruikers van cryptogeld om steeds meer via mobiele telefoons te gaan werken. Die kunnen echter niet als node worden ingezet. En nodes zijn gewoon nodig voor een stabiel netwerk. Sterker nog, zonder nodes geen netwerk. Op speciale nodes als miners komen we nog uitgebreid terug. Ondermeer in deel 4.


Terug naar De techniek achter Bitcoin   


Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?