woensdag 1 april 2020

Hackers hebben een verbinding nodig

Deel 5  -  7


Hackers hebben een verbinding nodig

Als uw computer niet aan staat of geen verbinding met het internet heeft dan zijn uw gegevens in elk geval niet te bereiken voor hackers. Door de computer los te koppelen van internet bent u uit die hoek zeker veilig. Wilt u geld overmaken of de wallet checken op binnengekomen betalingen dan herstelt u even voor een moment de verbinding.

De private key wordt in een speciaal klein bestandje met de naam “wallet.dat” opgeslagen dat versleuteld kan worden. Hiervoor is een functie in de wallet beschikbaar onder de menukeuzes bovenin het scherm. Uw wachtwoord bepaalt u zelf. En u kunt het wachtwoord zo gek (en veilig) maken als u maar wilt. Hoe langer hoe beter. Het versleutelen en instellen van een wachtwoord is een functie van de desktop wallet zoals hier in de (identieke) e-Gulden wallet.

Houd er wel rekening mee dat u elke keer als u een betaling doet, de sleutel op moet geven. Dat kan irritant zijn, maar u koopt er wel een stuk veiligheid mee. Dus dan moet die irritatie daar maar even voor wijken.




Backupfunctie

Ook de backupfunctie voor het maken van een veiligheidskopie is een onderdeel van de desktopwallet zelf. U maakt een backup van het zwaar versleutelde bestand en u kunt altijd weer bij uw private key. Veel gebruikers van cryptogeld laten deze acties na, omdat ze het overdreven of lastig vinden. Maar dat is absoluut af te raden.

Het maken van een backup is een paar minuten werk en het verdient zichzelf bij moeilijkheden meer dan volledig terug. En u hoeft niet in paniek te raken als u computer beschadigd raakt, zelfs gestolen wordt of besmet raakt met een virus. En als de backup gestolen wordt dan is deze altijd nog versleuteld met het wachtwoord dat u in het vorige punt hebt aangemaakt.

Terug naar Gevaar van beschadiging mobiel is altijd aanwezig

Verder naar Papieren wallet (cold) I


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?