zaterdag 4 april 2020

H



H


Hacker
Een hacker is in deze context een persoon die zich toegang tot uw computer of telefoon weet te verschaffen en de daarop geplaatste wallet(*) leeg weet te halen door de inhoud naar een eigen rekening over te boeken. En het moet gezegd, sommige hackers zijn daar heel handig in dus wees gewaarschuwd. Zorg altijd voor een sterk wachtwoord voor het overboeken van geld.
Deel 5

Hash
In de wereld van de mining(*) is een hash een soort van wiskundig probleem. Je zou het een rekensom mogen noemen. De miningcomputer dient deze hash op te lossen om in aanmerking te komen voor de blockreward(*) omdat hij een block aan de blokketen toe heeft weten te voegen. Een hash wordt opgelost door steeds mogelijkheden uit te proberen totdat de juiste gevonden is. Hoe meer mogelijkheden, hoe langer dat uiteraard duurt. Boek 4.

Hash rate
Dit is de tijd die nodig is om een hash op te lossen (zeg maar om de som te berekenen) wordt de Hash rate genoemd. Hoe meer miners er op het netwerk zitten, hoe hoger de Hash rate wordt. 
Gangbare eenheden voor de Hash rate zijn (cijfers ter illustratie)
MH/s (Mega)  1.000.000 hash per seconde),  
GH/s (Giga)   1.000.000.000 (1 miljard) hash per seconde),    
TH/s (Terra)    1.000.000.000.000 hash per seconde en 
PH/s (Peta).   1.000.000.000.000.000 hash per seconde
Boek 4

HODL
Wat vreemde term uit de cryptowereld die wordt gebruikt om aan te geven dat het verstandig zou zijn om een bepaalde cryptomunt voor lange tijd vast te houden. HODL Is een verbastering van “Hold” Boek 7

Hot wallet
Zie bij wallet, hot
Boek 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?