zaterdag 4 april 2020

G



G


Genesis blok
Als er een nieuwe cryptomunt wordt opgezet moet er een eerste blok(*) gemined worden om de keten van blokken mee te beginnen. Dit Genesis blok(*) wordt het genesis blok(*) genoemd naar het bijbelboek dat het ontstaan van de wereld volgens verschillende religies zou  beschrijven. Boek 1.

Gigahash
Gigihash is een eenheid die aangeeft hoe snel een miner(*) een hash op kan lossen. Zie Hashrate(*)

GPU (Graphical Processing Unit)
Een volgende stap in de miningtechnieken na de CPU was het gebruik van zogenaamde GPU’s. Een GPU is  een onderdeel van de videokaart van een computer De videokaart zorgt ervoor dat u een beeld gepresenteerd krijgt op uw beeldscherm. Omdat een beeldscherm bestaat uit minimale puntjes, die allemaal berekend moeten worden, is een videokaart verbazend goed in rekenen. En die berekening lijkt op die een miningcomputer uit moet voeren.

Een krachtige GPU kon 50 tot 100 keer effectiever zijn in vergelijking tot mining(*) met de CPU(*) van de computer Met name de videokaarten van de merken Nvidia en ATI werden buitengewoon veel gevraagd. Ook dit minen met een videokaart is intussen achterhaald.
Boek 3 , 4

Greater fool theorie
Bij de zogenaamde “greater fool theorie” gaan we uit van het feit dat mensen geld steken in een beleggingsinstrument in de stellige verwachting dat er binnenkort iemand meer voor dat instrument wil betalen zodat wij er weer met winst uit kunnen stappen. Met enige binding met bijvoorbeeld een intrinsieke waarde(*) is dan totaal geen sprake meer. Boek 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?