donderdag 2 april 2020

Er komen slechts 21 miljoen Bitcoins

Deel 1  -  9


Er komen slechts 21 miljoen Bitcoins

Bitcoin is echter een ander verhaal. In het Bitcoin protocol is bij het opstellen van de oorspronkelijke computercode vastgelegd dat er slechts  21 miljoen Bitcoins kunnen ontstaan door mining. En dat is niet meer te wijzigen. Door niemand. Dat maakt van Bitcoin in principe een schaars product. Vergelijk het met goud, diamant en dergelijke.



Een bitcoin is extreem deelbaar

Dit is geen probleem want net als andere munten zijn Bitcoins deelbaar. Vergelijk het met de centen van een Euro. De kleinste eenheid bij de Bitcoin is de Satoshi. Genoemd naar de oprichter. Deze is 1/100.000.000 deel (één-honderd-miljoenste gedeelte) van een Bitcoin. U kunt dus bijvoorbeeld een paar duizend Satoshi’s per keer aankopen. Net zolang totdat u een complete Bitcoin bij elkaar gespaard hebt. Iets wat bij acht cijfers achter de komma natuurlijk wel eventjes zal gaan duren.

Aankopen In kleine, goedkope delen is dus mogelijk

Natuurlijk gaat het een tijdje duren voordat u op deze manier een Bitcoin bij elkaar gespaard hebt. Maar als de koers weer eens een tijdlang als een raket omhoog gaat kan het toch wel een interessante strategie zijn die op den duur zeer rendabel is.

Bitcoin is gemakkelijk mee te nemen

Een andere reden voor de populariteit is dat cryptogeld zeer gemakkelijk is mee te nemen. Waar je ook naartoe gaat. Natuurlijk kan dat ook met gewoon chartaal geld.

Maar dat is niet alleen een heel gesjouw, zeker met grotere bedragen, maar het is ook riskant. De kans dat we er op de één of andere manier vanaf komen is zeker aanwezig.

Met cryptomunten heeft u keuze uit verschillende wallets  die gemeen hebben dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Dus u kunt betalingen doen waar en wanneer u maar wilt. Wel kan het zeker bij Bitcoin een tijdje duren voor het geld bij de andere partij is binnengekomen.


Bitcoin kent geen provisiekosten voor banken etc.

Bitcoins vallen niet onder de regulering van een overheid of een (centrale) bank. Dat betekent ook dat overboekingen niet meer met hoge kosten gepaard gaan. Daarbij maakt het ook niets uit of de transactie in eigen land wordt uitgevoerd of ergens anders op de wereld.

Terug naar Bitcoin is intern zeer wiskundig


Verder naar Transactietijden lopen nogal uiteen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?