woensdag 1 april 2020

De ASIC microchip is nu noodzakelijk bij mining

Deel 3  -  10


De ASIC microchip is nu noodzakelijk bij mining

Op dit moment wordt de zogenaamde ASIC (afkorting van Application Specific Integrated Circuit) microchip gezien als de enige manier om nog succes te kunnen hebben bij het minen van Bitcoin. De Bitcoin-mining ASIC microchip is namelijk special ontworpen voor het minen van Bitcoin. De naam is wat verwarrend, want u zult deze microchip niet aantreffen in uw personal computer. Naast het minen van Bitcoin kan deze microchip niets. Hij is nergens anders voor geschikt door zijn speciale ontwerp. Deze microchips zitten dus uitsluitend in speciaal ontwikkelde miningcomputers zoals op de afbeelding hieronder. (A4 dominator, overigens niet geschikt voor Bitcoin)


Niet iedereen kan al deze ontwikkelingen waarderen

De noodzaak van speciale apparatuur waar vroeger een personal computer het werk deed, zal niet door iedereen worden toegejuicht. Maar bedenk dat het minen van Bitcoin niet zo simpel meer is. U zult alles in de strijd moeten gooien wat u maar hebt om een blok te vinden dat u aan de blockchain toe kunt voegen. En dat doet u natuurlijk om de blokbeloning op te strijken. Deze ASIC hardware wordt vooral gebruikt door professionele miners die in speciale gebouwen met grote aantallen minercomputers werken.

Deze speciale apparatuur op basis van ASIC hardware kan ook met iets minder elektriciteit uit de voeten. Maar het verbruikt ondanks de nieuwe technieken nog steeds indrukwekkend veel. Dus als het u opvalt dat uw elektrarekening nogal is opgelopen dat weet u waar het vandaan is gekomen.

Bitcoin minen is ondanks alles nog wel effectief

Maar als u het ziet zitten om apparatuur aan te schaffen om Bitcoin te minen en als u bereid bent om u in de noodzakelijke technologie te verdiepen dan is het minen van Bitcoins nog steeds een effectieve manier om er aan te komen. Het is niet voor niets dat steeds grotere bedrijven zich er mee bezig gaan houden. Er worden fabriekshallen vol miners neergezet. Tot zelfs op Groenland aan toe want daar is het lekker koel.

Omzetten van verkregen munten kan altijd

Een alternatief kan nog zijn om een andere cryptomunt te gaan minen die wat gemakkelijker te vinden is door een lagere moeilijkheidsgraad. De munten die u krijgt zet u dan om in Bitcoin, zoals we al eerder in dit deel hebben gezien. Het is allemaal een kwestie van wat rekenwerk wat het beste is maar dat gaat te ver voor dit boek.

Technische kennis is absoluut noodzakelijk bij mining

Maar mining blijft geen bezigheid voor de leek. Mining vraag veel kennis van de achterliggende techniek. Zeker als er weer eens iets mis gaat. En de eigen ervaringen van uw auteur leren dat dit nog regelmatig voorkomt. De miningapparatuur is zeer fragiel en gevoelig. Daardoor komen storingen veelvuldig voor. Enige technische kennis om die problemen op te lossen is absoluut noodzakelijk of u moet iemand met verstand van deze zaken in de buurt hebben.

Mining is zeer zeker niet voor iedereen

Het is dus het beste om mining over te laten aan de experts met een grote kennis van het principe van mining én van de daarbij gebruikte techniek.
Zoals we eerder in dit boek gezien hebben, er zijn vele manieren om aan Bitcoin te komen. En die stellen aanzienlijk minder eisen qua kennis en aan de omvang van uw portemonnee.
In een volgend deel (4) gaan we nog wat dieper in op Bitcoin mining. We gaan dan eens kijken wat er nu eigenlijk achter die term schuil gaat .

En dan kunt u zelf beslissen of mining eigenlijk wel iets voor u is of toch maar liever niet.


Terug naar Mine uw eigen Bitcoins

Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?