dinsdag 31 maart 2020

Kijk als belegger nooit met spijt terug

Deel 7  -  12


Kijk als belegger nooit met spijt  terug

Achterom kijken naar het verleden is zinloos

Ga uzelf niet plagen als u kocht op een koers die veel hoger is dan de huidige. Of als u ze verkocht waarna de koers binnen korte tijd naar een recordhoogte jaagt. Dat plagen van uzelf leidt namelijk helemaal tot niets. De situatie verandert er helemaal niet door, maar u hebt alleen uzelf ermee. Volkomen nutteloos, toch?



De toekomst voorspellen is nu eenmaal onmogelijk

Niemand maar dan ook helemaal niemand kan de toekomst voorspellen. Dus probeer een leuke winst te maken en wees daar tevreden mee. Ga geen discussies met uzelf aan gebaseerd op “Ja, maar wat als…”. 
Het is volkomen zinloos. Want u hebt het niet gedaan. En net zomin als iemand de toekomst kan voorspellen kan iemand het verleden ongedaan maken.

Als we in de toekomst konden kijken hadden we allemaal Bitcoin gekocht op het moment dat Satoshi Nakamoto met zijn idee naar buiten kwam. 1000 Bitcoin voor een dollarcent. Maar we hebben het niet gedaan.

Het waren destijds maar enkele mensen die de gok waagden. Want meer dan een blinde gok was het op dat moment absoluut niet. Niemand kon weten of Bitcoin zou gaan slagen. En het had ook heel anders af kunnen lopen. Zoals met de meeste pogingen die voor die tijd zijn gedaan.


Terug naar Het wilde westen van de beleggerswereld

Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?