dinsdag 31 maart 2020

Het wilde westen van de beleggerswereld

Deel 7  -  11


Het wilde westen van de beleggerswereld

Cryptogeld is het wilde westen van de beleggerswereld. De wereld van de outlaws. De wereld waar alles anders, heftiger sneller en vooral honderd keer zo gevaarlijk is. Vooral voor uw digitale geld. Één fout momentje kan beslissend zijn. En dan bent u van uw geld af. En het komt nooit meer terug.

De enige manier om dat te voorkomen is er honderd procent zeker voor te zorgen dat dit moment er nooit gaat komen. Sterker nog, nooit KAN gaan komen.


Geduld en discipline zijn de sleutels tot succes

Investeren in Bitcoin is een kwestie van een lange adem. Het kost tijd. U moet geduldig zijn als de koers weer eens omlaag gaat en u uw investering snel minder waard ziet worden.

De lange termijn trend is nog steeds stijgend

Als we naar de lange termijntrend van Bitcoin kijken dan zien we een stijgende trend vanaf het begin in 2009. En daar zitten rare pieken en vreemde dalen in. Soms van maanden, soms van minuten. Let er niet teveel op. Zolang de lange termijn een trend heeft die omhoog gaat, zit u goed.

Wees gedisciplineerd bij een daling

In de wereld van het investeren in Bitcoin zijn vele toppen en dalen. U hebt de discipline nodig om gewoon niets te doen bij een daling. Maak u niet ongerust als de koersen lager gaan dan u zou willen.
U kunt er namelijk niets aan doen. Markten zijn nu eenmaal een speelbal van de emoties van beleggers en speculanten. En die worden soms door de meest onverwachte zaken plotseling actief.


Word niet euforisch bij een stijging

Ook stijgende koersen zijn trouwens iets wat u niet in de hand hebt. Het is ook geen verdienste van uzelf dat waar u in belegt hebt plotseling fors gaat stijgen. Al zien sommige mensen het wel als een bevestiging van hun eigen kunnen.

Want veel mensen zien beginnersgeluk,  dat snel geld oplevert, als een bewijs van het eigen inzicht in de markt. Waarna ze rare dingen gaan doen. Zoals veel te veel investeren. Dat is minstens zo gevaarlijk als in paniek raken bij een daling. Zie boek 6 over hetzelfde probleem bij handelen.

Terug naar Negeer de verhalen en vooral het nieuws

Verder naar Kijk als belegger nooit met spijt terug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?