dinsdag 31 maart 2020

Bitstamp

Deel 6  -  11


Bitstamp

Bitstamp is één van de eerste bedrijven die begonnen is met de handel in Bitcoin. Het is een bedrijf dat het bieden van nieuwe diensten hoog in het vaandel heeft staan. Op dit moment is er handel mogelijk in Bitcoin, Ripple, Litecoin, Ether and Bitcoin Cash. Bitstamp heeft een goede reputatie aangezien ze transacties accepteren van iedereen, waar ook ter wereld.

Alle grotere creditcards worden geaccepteerd (mits de maatschappij achter de creditcards dat toestaat) wat het platform ook voor internationale gebruikers gemakkelijk te gebruiken maakt. Bitstamp belooft geen gebruik te maken van verborgen provisies ofwel van verborgen kosten voor u. Daarnaast garanderen ze dat 98% van de de digitale fondsen offline opgeslagen worden uit veiligheidsoogpunt.

Bitstamp verkoopt zelf geen Bitcoins. In plaats daarvan onderhouden ze een handelsplatform waar mensen direct met elkaar kunnen handelen en waarbij de kopers hun Bitcoins ontvangen en verkopers hun contanten krijgen tegen de koers die ze gevraagd hebben.

Om te starten met het kopen en verkopen van Bitcoins moet u een Bitstamp-account aanmaken. Geld storten op het account kan via een rekening die volgens SEPA werkt. Dat is in principe elke rekening met een IBANcode. Als er eenmaal geld op de rekening staat kunt u direct kooporders plaatsen die dan tegen de laagste vraagprijs worden uitgevoerd.

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een gelimiteerde order waarbij u de koers kunt bepalen, waartegen u bereid bent om te kopen.

Wilt u juist Bitcoins verkopen dan moet u uw Bitcoins storten op uw Bitstamp-account. Daarna kunt u ze direct verkopen tegen de hoogste koers die op dat moment geboden wordt. Ook kunt u een verkooporder plaatsen met een limiet. Deze limiet bepaalt dan de koers waartegen u wilt verkopen.

Als uw Bitcoins verkocht zijn kunt u verder gaan met het ophalen van het geld op uw rekening in USDollar of EURO.

Terug naar CEX.io

Verder naar Bitfinex

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?