woensdag 1 april 2020

Uw kostbare private key besteedt u rustig uit aan een ander

Deel 5  -  4


Uw kostbare private key besteedt u rustig uit aan een ander

Want er is een behoorlijk groot risico bij het gebruik van deze hot wallets. Want deze wallets die via het web te benaderen zijn slaan uw private key op op hun servers. Alsof u uw bank een papiertje met uw handtekening geeft onder het motto “Zet die er zelf maar onder”. Dat zou ook niemand doen.
Dus als het platform waar uw wallet staat gehackt wordt dan kunt u uw Bitcoins verder wel gedag zeggen. Die ziet u echt nooit meer terug. Maar er  zijn meer risico’s die misschien wel vaker voorkomen dan een hacker: 



De techniek laat het soms afweten

Ook een technisch probleem kan voor grote problemen zorgen. Het kan er voor zorgen dat uw private keys definitief verloren raken. Een crash van een harde schijf komt regelmatig voor. En dan kunt u er niet meer bij.
En wie zegt dat het platform waar uw private key staat uw account niet doodleuk opzegt? Of er plotseling een beperking op legt. Vraag het de gebruikers van e-Gulden in de zomer van 2017 toen Bittrex hun accounts “gijzelde” om terugbetaling van een “double spend” af te dwingen.  En dat was zonder dat de bezitters van de e-Gulden ook maar iets te verwijten was. Niemand had iets verkeerds gedaan.

U kunt ook de regels ongemerkt overtreden

Het is vaak niet echt moeilijk om iets te doen dat tegen de voorschriften in gaat of dat de regels overtreedt. Dat kan volkomen aan uw onwetendheid toegeschreven worden. Die regels staan in de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden ergens ter wereld. U loopt het risico dat u uw private key nooit meer terug ziet.
Kortom, een hot wallet kent best wel een flink aantal beveiligingsrisico’s. En vanaf het begin van de Bitcoin is dan ook gezocht naar betere en vooral veiliger oplossingen. En dat is de Cold wallet geworden.

Een “cold wallet” is beter en veel veiliger

Als uw hoeveelheid Bitcoin echt een flink bedrag waard wordt dan is het toch het beste om het te verhuizen naar een zogenaamde “‘cold wallet” die geen verbinding heeft met het internet.
Het feit dat u geen volledige controle heeft over uw Bitcoins is namelijk echt geen prettige gedachten bij een munt die gewoon even $20000 waard kan worden, zoals we in december 2017 hebben gezien.


Terug naar Cryptogeld is niet meer te achterhalen als het weg is

Verder naar Uitzondering voor een “hot wallet”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?