woensdag 1 april 2020

U kunt ook een gedeelte van een Bitcoin kopen

Deel 3  -  3


U kunt ook een gedeelte van een Bitcoin kopen

Als de koers erg hoog is koopt u een gedeelte van een Bitcoin. Want bij een koers van $10000 en meer zoals we eind 2017 gezien hebben vraagt het kopen van een aantal Bitcoin toch wel een behoorlijk diepe portemonnee.

Kleine bedragen investeren is mogelijk

En dan is het feit dat een Bitcoin is onderverdeeld in 100 miljoen Satoshi toch wel heel plezierig. Die verdeling kunnen we vergelijken met de Euro, die immers ook in 100 Eurocent is onderverdeeld. De Satoshi is uiteraard genoemd naar de grondlegger van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.




Laten we eens kijken hoe dat werkt. Stel we willen voor een tientje aan Bitcoin kopen. Dat  vullen we weer in bij onze tussenpersoon.

We zien dat we nu voor onze 10 euro een bedrag van 0,00140507 Bitcoin gaan ontvangen ofwel 140507 Satoshi. We zien hier de onderverdeling in 8 cijfers achter de komma dus direct terug.
En dat betekent dus dat u een een paar duizend Satoshi kunt kopen voor een paar Euro’s . Natuurlijk gaat dit u niet direct rijk maken. Maar het is een prima voordelige en daarmee vrijwel risicoloze manier om met de werking van Bitcoin kennis te maken.

Wissel andere cryptomunten in voor Bitcoin

U kunt ook Bitcoin kopen via een andere munt
Veel cryptomunten worden uitgedrukt in Bitcoins. We zien dat terug in het volgende voorbeeld bij de e-Gulden ofwel de EFL. 1 EFL is op dit moment kennelijk 0,00001760 Bitcoin ofwel 1760 Satoshi waard.


 
 
Dat betekent dat we ongeveer 57000 EFL nodig hebben als we die naar 1 Bitcoin willen omwisselen.

Voor de liefhebber. Om dat aantal exact te vinden delen we 100.000.000 door 1760 en krijgen dan een aantal van 56818,18. (EFL)

Op deze manier kunnen we elke munt die in Satoshi is uitgedrukt omwisselen naar Bitcoin.
Hier zijn een paar voorbeelden van beurzen waar u uw munten in Bitcoins om kunt wisselen:

Terug naar Verschillende technieken om aan Bitcoin te komen

Verder naar Cryptogeld beurzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?