woensdag 1 april 2020

Hardware wallets zien er uit als een gewone USB-stick

Deel 5  -  10


Hardware wallets zien er uit als een gewone USB-stick

Hardware wallets bestaan uit een hoogwaardige USB stick die u in de computer steekt als u een transactie met Bitcoin of een andere cryptomunt uit wilt voeren. Bent u klaar dan verwijdert u de USB-stick weer en bergt deze goed op.


Eigen private keys bieden extra bescherming

Een unieke bescherming van deze hardware wallets is de mogelijkheid om eigen offline private keys te genereren,zodat ze nog minder kwetsbaar worden voor aanvallen van hackers. Deze hardware wallets kunt u overal mee naar toe nemen, zonder dat ze aan de gevaren van de boze buitenwereld worden blootgesteld.
Het in gebruik nemen van een hardware wallet is meestal een relatief simpel karweitje.

Afhankelijk van het soort wallet kunt u een pincode, password of een serie zogenaamde “recovery seed words” toevoegen die u kunt gebruiken om toegang te krijgen of om uw Bitcoin te herstellen in het geval van problemen.  Dit is per hardware wallet verschillend en daar gaan we hier dus niet verder op in en verwijzen graag naar de handleiding van de wallet.

Bent u bang deze toegangsgegevens te verliezen en schrijft u ze daarom toch maar weer liever op? Ook dan krijgt u weer het probleem dat iemand dit papiertje met deze codes kan vinden. En dus toegang krijgt tot uw Bitcoin. Echt een volmaakte bescherming vinden is buitengewoon moeilijk.

Toch lijkt het risico bij deze hardwarewallets nog het kleinste.

Onder normale omstandigheden zijn er een aantal stappen nodig om bij uw Bitcoin te komen.  Uw private keys zijn op deze manier betrekkelijk veilig.


Conclusie

Als we een conclusie uit dit verhaal kunnen trekken dan is het dat een combinatie van verschillende wallets voor verschillende doeleinden waarschijnlijk het beste zal voldoen.
Gebruik hardware wallets of papieren wallets voor opslag voor de lange termijn en gebruik mobiele wallets voor de korte termijn en als u regelmatig transacties met cryptogeld doet.

Terug naar Papieren wallets II

Verder naar samenvatting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?