dinsdag 31 maart 2020

Samenvatting deel 8

Deel 8  -  Samenvatting


Samenvatting deel 8


Bitcoin is aan een forse opmars onder particulieren bezig, maar is nog niet tot heel veel bedrijven doorgedrongen. Het aantal deelnemende bedrijven blijft duidelijk achter ten opzichte van het aantal deelnemers.



De grootste reden is angst. Angst bij bedrijven dat Bitcoin uiteindelijk geld gaat kosten. Angst die vooral door de beweeglijkheid van de koers van Bitcoin wordt veroorzaakt.

Om dit risico te verminderen zijn er een aantal paymentprocessors voor Bitcoin beschikbaar gekomen. Een paymentprocessor neemt alle afhandeling van de Bitcointransactie uit handen. En betaalt u indien gewenst uit in elke valuta die u maar wilt. Ze zijn beschikbaar voor online en offline bedrijven. Afrekenen met Bitcoin wordt dan wel heel simpel. En u kunt ook uitbetaling krijgen in Bitcoin, in uw eigen wallet. Dat heeft u wel het risico van koersverlies maar ook de mogelijkheid van extra winst bij koersstijgingen. De keuze is aan u.

Dat Bitcoin een aanval op de macht van banken in zou gaan zetten was vanaf het begin van Bitcoin (2009) de bedoeling. Bitcoin was een soort van antwoord op de crash van 2008 dat het bankensysteem overbodig zou gaan maken. Banken waren steeds meer winstmakende bedrijven geworden. Iets wat hun veiligheid voor de mensen die er geld onder brachten er niet groter op maakte. Daarnaast waren de kosten hoog.

Een probleem van vele ondernemers is het gemak, waarmee een betaling voor geleverde producten teruggedraaid kan worden. Of dat terugdraaien terecht is, is voor de bank niet duidelijk. Maar u kunt wel zien dat u daarna uw geleverde producten weer terug krijgt. Een Bitcoinbetaling is wél definitief en Bitcoin levert daarmee een tot nu toe onbekende bescherming tegen onterecht terugdraaien van betalingen. Natuurlijk wilt u conflicten met klanten uit de wereld helpen, maar de manier waarop dat gaat bepaalt u voortaan zelf en niet uw bank of creditcardmaatschappij.

Fraude met Bitcoin is lastig. We hebben allemaal een kopie van de Bitcoinboekhouding op de computer, nietwaar? En een fraudeur verraadt zich daarmee snel en ook nog eens volkomen automatisch.
De kosten van Bitcoin zijn laag. We zien te verwaarlozen transactiekosten bij Bitcoin. En er zijn geen provisies zoals bij een creditcard betaling. Als u veel internationale transacties doet kan de besparing daardoor fors oplopen.

Bitcoin is wereldwijd in te zetten zonder beperkingen. Ook in landen die door creditcardmaatschappijen gemeden worden. Dat betekent meer klanten voor u.

Privacy, sinds 2018 ook een meer ingeburgerd begrip, is bij Bitcoin uitstekend geregeld.

Terug Privacy van klanten is bij Bitcoin goed geregeld

Verder naar zelftest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?