dinsdag 31 maart 2020

Samenvatting deel 6

Deel 6  -  Samenvatting


Samenvatting deel 6

Dit deel uit de serie ging over handelen om extra Bitcoins te krijgen, waarbij we benadrukten dat dit niet zo'n simpel verhaal is als vaak wordt gedacht. De succesverhalen zijn maar al te bekend. Over de grote problemen die het kan veroorzaken hoor je niemand.

Succes heeft ook zijn eigen problemen, omdat het tot zelfoverschatting kan leiden. En de praktijk is anders dan de mooie theorie. Want bij grotere bedragen gaat de emotie een behoorlijk grote rol spelen en dan verschuift die theorie snel naar de achtergrond.

Kunt u niet tegen verlies? Dan is niet meedoen soms veel beter. Zeker als de druk enorm hoog is, omdat u uw geld echt nodig hebt.

Handelen in Bitcoin komt eigenlijk neer op een vorm van training van uzelf. U moeten oefenen en leren om in geval van problemen direct te kunnen handelen. Oefenen doet u met probeergeld en een demo-account.
Als u wat geoefend hebt, moet u een soort draaiboek maken voor elke situatie die mis kan gaan. Ook de manier waarop u gaat werken komt daar in. Vergelijk het maar met een ondernemingsplan. Wilt u echt zonder veel emotie kunnen werken bij problemen, dan moet u automatisch kunnen handelen zonder er bij na te denken.

Ook zult u goede tradingtechnieken moeten leren. Die gaan te ver om in deze boekenserie te behandelen, maar er is genoeg over te krijgen.

Tot slot van dit boek hebben we een aantal populaire Bitcoin Trading Platforms bekeken, zoals Coinbase, Kraken, Cex.io, Bitstamp en Bitfinex.

Waarbij we nog een geleerde les uit boek 5 herhaalden: Plaats nooit teveel geld op een beurs, want de praktijk heeft geleerd dat de beurzen de zwakke plekken in de cryptowereld zijn. Word daar dus geen slachtoffer van.



Terug naar Bent u klaar om in Bitcoins te gaan handelen?

Verder naar zelftest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?