dinsdag 31 maart 2020

En als bij averaging de koers dan gaat dalen?

Deel 7  -  3


En als bij averaging de koers dan gaat dalen?

Nooit bang zijn dat de koers van Bitcoin direct na uw aankoop zal gaan dalen. Misschien doet de Bitcoinkoers dat inderdaad. Dat zou heel goed kunnen.  Maar misschien daalt hij ook juist wel niet en vindt er een stijging plaats. Er is helemaal niemand die het weet. Sterker nog, er is niemand die het zelfs maar kan weten.

Al niemand dat weet, waarom zou juist u er dan rekening mee moeten houden? Alleen als het vaste moment (uw vaste datum waarop u gaat kopen) aangebroken is, maakt u uw geld over. En u koopt zo uw Bitcoins. Dat doet u alleen op dat vaste moment. En zonder daarna achterom te kijken of het moment eigenlijk wel zo goed was. Of het misschien niet een paar eurocent goedkoper gekend had. Want dat achterom kijken is pure zinloze verspilling van uw energie. Die kunt u beter voor andere en nuttiger dingen in gaan zetten. 

Automatisering zou hier mooi bij zijn

Het zou eigenlijk mogelijk moeten zijn om er een volledig automatisch proces van te maken. Veel banken kennen het wel maar alleen voor hun eigen beleggingsfondsen. Een handige programmeur die met een API van een exchange overweg kan moet zoiets wel kunnen maken.

De weinig gebruikte point and figure grafieken zijn ideaal voor de timing van lange termijn beleggingen

 

Averaging techniek werkt ook prima bij uitstappen

Deze averaging techniek is ook te gebruiken als u uit uw Bitcoins wilt stappen en u hebt geen haast.

De enige manier om deze averaging techniek te verslaan is door een grote som Bitcoin te kopen op het laagste punt en ze weer te verkopen op het hoogste punt. Dat is heel mooi als u dat zou lukken.
Maar dat is dan beslist meer geluk dan wijsheid. Het lukt in de praktijk eigenlijk bijna niemand. Niet alleen zijn de echte laagste en hoogste punten alleen maar na een tijdje achteraf te zien en nooit op het moment van kopen of verkopen zelf, maar het is ook maar de vraag of u op dat moment een koper of een verkoper kunt vinden. U kunt wel actie willen nemen, maar daar hebt u hebt wel een tegenpartij nodig.Als u heel graag wilt kopen, dan moet er wel een aanbieder voor uw prijs zijn. En vice versa natuurlijk.

Averaging zal in de praktijk best wel een leuk rendement op gaan leveren. En dat ook nog eens zonder veel moeite en beslist zonder veel stress. Juist de punten die veel beleggers als heel belangrijk beschouwen.

Alle verdere adviezen van goeroes en anderen die graag aan u willen verdienen kunt u rustig naast zich neerleggen. Deze adviezen werken in de praktijk niet.

Terug naar:  Technieken om in Bitcoin te investeren

Verder naar:  De eenmalige aankoop techniek 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?