maandag 30 maart 2020

Directe betaling met PayPal voor uw Bitcoins

Deel 9  -  3


Directe betaling met PayPal voor uw Bitcoins

Andersom werkt het ook. Dat zijn de aanbieders van veel betere koersen voor uw Bitcoin dan dat u elders kunt krijgen. Ze kopen uw Bitcoin in en zullen het geld wel even overmaken naar uw Paypal-adres. Tenminste, dat hoopt u. Het zal alleen niet gaan gebeuren.

 

De ontwetende Bitcoineigenaar denkt dat hij een goede deal gesloten heeft. Hij krijgt immers meer geld terug voor zijn Bitcoin? En de opbrengst dan ook nog direct contant in zijn PayPal-account gestort. Je hoeft er niets aan te doen. Het gemak dient de mens.

Dus hij maakt het bedrag aan Bitcoin over dat hij verkopen wilt, bevestigt dat hij tevreden is met de opbrengst, geeft zijn PayPal-adres om het geld te storten en gaat wachten tot het geld op zijn bankrekening verschijnt, En hij wacht nog wat langer. En nog wat langer. En nog langer…Het geld zal uiteindelijk nooit komen.

De voormalige Bitcoineigenaar neemt contact op met de beheerder van website, maar hij krijgt geen antwoord. Men heeft de Bitcoins binnen en zoals we eerder in deze serie hebben gezien: Bitcoin-transacties zijn definitief en dus niet terug te draaien.

Langzaam dringt de waarheid tot deze iets te hebzuchtige persoon door.

Hij is opgelicht. Maar wat kun je doen? De site aangeven? Bij de politie? En die site is vermoedelijk al lang weer verdwenen. En inmiddels wordt er weer druk gewerkt aan een nieuwe site onder een fonkelnieuwe naam. En mogelijk zitten de volgende slachtoffers al weer verlekkerd naar die gunstige tarieven te kijken.
Blijf altijd weg bij beurzen met betere tarieven. Zouden die er echt zijn, dan koop en verkoop je toch zelf op duurdere beurzen? Dat is heel wat minder werk en het levert meer op. Waarom zou een willekeurig  iemand juist u dat voordeel gunnen en het zelf laten liggen?

Truc 2 – Oplichting met “Phishing”

Er zijn vele technieken rond phishing bekend tegenwoordig. U kent ze vast wel. De nepbrieven en e-mails van banken die even wat rekeninggegevens van u nodig hebben. Voor een controle of zo. Of om te voorkomen dat uw rekening geblokkeerd wordt. U hoeft alleen maar even ergens in de e-mail op een link te klikken. Dat is alles. Deze mails kunnen er heel echt uitzien. Alleen valt het wel een beetje op dat u geen rekening bij de betreffende bank hebt. Maar het werkt kennelijk wel anders stopten deze oplichters er wel mee.

Veel mensen weten wel dat dit soort e-mails pure nep zijn. Veel e-mailproviders weten ze ook wel te onderscheppen en stoppen ze in de spamfolder. Daardoor lijkt het verschijnsel wel wat af te nemen.
Maar de markt voor slachtoffers bij Bitcoin en andere cryptomunten is nieuw en nog niet volledig door de oplichters ontgonnen. Verder is Bitcoin steeds in het nieuws. En dus zoeken oplichters naar manieren om uw Bitcoin te pakken te krijgen. Hun grote uitdaging is om in uw goed beveiligde wallets binnen te dringen.
E-mail Phishing komt veel voor

Bij e-mail phishing techniek sturen oplichters u een e-mail die er uit ziet alsof deze van een wallet-service afkomstig is. Ze vragen ook daar om op een link te klikken die u naar een nagemaakte website zal sturen. Het verschil met de normale website zal nauwelijks te zien zijn en de nodige studie vragen om het te ontdekken. Bijvoorbeeld welk internetadres nu eigenlijk onder de verzendknop zit. Dit is bijna altijd onderin het scherm zichtbaar. Let er goed op.

Let vooral op afwijkende domeinnamen

Wel zal de domeinnaam die u daar vindt iets afwijken. Bijvoorbeeld als u gebruik maakt van Coinbase krijgt u te maken met domeinnamen zoals:
•    Cooinbase
•    Coiinbase
•    Coinbasse
•    Coinsbase
•    Coinbase-Client-Update.com

Of iets wat daar op lijkt…

Ook zullen veiligheidsmaatregelen als SSL in het algemeen ontbreken. Een site met SSL betekent kort door de bocht dat het webadres begint met HTTPS en niet met HTTP. Zegt u dat niets? En moderne internetbrowsers zoals Chrome en Firefox waarschuwen u ook wel of een site veilig is of niet dus dan hoeft u daar zelf allemaal niet op te letten.



2 Terug    Truc 1 – Namaak Bitcoinbeurzen


4 Verder   Bescherm uw wallet met een wachtwoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens

Bitcoin zoekt de 10.000 dollar grens
De koers lijkt spanning op te bouwen. Om plotseling door de grens te springen? Wie zal het zeggen?